START   NYTT/NEWS   HUNDAR   KENNEL   VALPAR/PUPPIES   BILDER

 

201 2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007

 
17 December 2007                                                                                                           
Stockholm here we come! I lördags var vi på Älvsjömässan "Stora Stockholm" med alla 3 hundarna. Tillsammans med  Frida, Marie och Carina styrde vi kosan till Solna där vi bodde över natten. 7 hundar var med dit... och 8 hem! Vi hämtade hem en liten puppis till en västkustbo ;)
Resultaten var väl inte direkt kanon... men vi fick fina kritiker och hundar med oss hem :)
 
2 December 2007                                                                                                              
Idag var vi på en inofficiell utställning på Åby (Mölndal). Många många hundar var anmälda varav 18 cockrar. Preben vann sinn klass 6-9 månader men fick sedan se sig besegrad av Ove (Line Sam Some Say Love) som ägs av Anneli på Cockerqueen's. Som om detta inte var nog vann Anneli även bästa tik med sin Hedvig.... (se min önskejulklapp nedanför ;)) Hedvig vann sedan gruppen och till sist så travade denna lilla pralin hem hela alltihopa!! Best In Show! :) Ett jättegrattis till Anneli!!!!!
 
24 November 2007                                                                                          
Ett litet brunt paket med röda snören.. trallala skulle jag hemskt gärna vilja ha i julklapp! Visst hade det varit fint?! Tex... ett sånt här:

     

Idag hälsade Anneli på Cockerqueens på. Med sig hade hon bl a denna pralin "Cockerqueen's Chocolate Pie" till vardags kallad Hedvig eller Hedda! Tyckte gott att hon kunde ha stannat här bland mina blå, därför satte jag lite julklappsattiraljer på henne ;) Vi hade en jättetrevlig dag med tjöt, kaffe, trimningar och mat - kom gärna igen :)

Här finns lite nya bilder från dagen.
 

11 November 2007                                                                                                            
Nu har det duggat tätt! Utställningar varenda helg men nu kommer lite andrum fram till Stora Stockholm den 15/12, nej föresten en liten inoffare för Preben här i Göteborg blir det den 2'e.

I fredags åkte jag till Kungsbacka och våldgästade Anneli, Angelica slöt också upp. Vi åt en mycket god middag och sedan blev det bad och fintrimning av hundar. Gick till sängs alldeles för sent (00.30). När klockan ringde 04.30 och sömnen varit obefintlig pga hundsymfonier natten lång så var man så där lagom pigg! Men vad gör det när man skall på utställning hela helgen :)

Färden efter några upphämtningar på vägen gick till Åstorp (SSRK) Både Linus och Tia fick idag nöja sig med släta ettor medans Preben kom 2'a med Hp i ett svinkallt ridhus. I Åstorp bytte jag dessutom reskamrater till Frida och Marie. Vi hade hyrt in oss på en bondgård i ett lägenhetsliknande vandrarhem - typ skånelänga, kanonfint och jättemysigt!. Detta var drygt 2 mil utanför Malmö. Söndagsmorgonen styrde vi kosan till Malmö för att se vad Malmö Valp tyckte om Preben och Fridas Olivia. Det gick jättebra för båda och söta Olivia kom 2'a i sin klass. Preben slog till med att vinna sin klass och sedan vann sedan även över vinnarna i de andra hanklasserna. Till slut blev det BIM och vi är jättenöjda. Kanonfin kritik fick vi med oss också och den finns under resultat.


Foto: Frida Ankerson

6 November 2007                                                                                                              
Oj vad det är svårt att få tiden att räcka till för att uppdatera här. Får skriva in resultat lite senare men vill ändå visa de fina bilderna som Angelica tog på mig och Tia i Växjö den 2 november: 

29 Oktober 2007                                                                                                               
I går åkte vi ut till Anneli på Cockerqueens och tjuvkikade på när dom hade valpträff. Det var nog ett tjugotal gosiga valpar med mattar och hussar. Jättekul var det, så tack Anneli för att vi fick våldgästa er :) Små spår till puppisarna fixade Annika till och fotograf för dagen var Angelica.

Preben 7 1/2 månad
Foto: Angelica

25 Oktober 2007                                                                                                               
Usch vad det är synd om Preben... Tia löper. Som tur är att det snart är överstökat :)

21 Oktober 2007                                                                                                               

Idag är jag sådär "extraextra" stolt över min lille Preben. I stor konkurrens blev han BIS2 valp 6-9 månader på Hallands Kennelklubb. 136 hundar var anmälda till denna klass så det var allt en fjäder i hatten!

 


13 Oktober 2007                                                                                                               
Visst är den fin min nya husvagn?! :)


(Polar 470 S -98)
 

7 Oktober 2007                                                                                                               
Vilket kanonväder det var igår när Västra Cockerklubben anordnade Viltspårs-introduktion i Kode. Lars-Erik var som vanligt helt outstanding med sin optimism när det gäller våra cockrar, han är mycket inspirerande! Bilder finns under just... "Bilder"


En stolt Preben bärande på sin trofé
 

5 Oktober 2007                                                                                                               
Nu har jag "beställt" en husvagn! Vad kul det skall bli att fara runt bl a till utställningar till våren/sommaren :) Skall hämta den nästa helg. En Polar -98. Bilder kommer så småningom.
30 September 2007                                                                                                           
Introducerar mitt kennelnamn OCH ny hemsida. Tack för hjälpen Angelica!
Vill också säga grattis till våra vänner: Anna och Merry! Merry blev Svensk Viltspårschampion idag!


23 September 2007                                                                                                          
Tog bilen till Nödinge  idag för att vara med på Västra Cockerklubbens aktivitetsdag. Med mig hade jag Tia och Preben! Vi hade det jättekul och hundarna älskade när vi provade på bland annat agility och viltspår. Vi hade även utställningsträning, lydnad, apportering och visning i hur man trimmar sin cocker. En jättetrevlig dag och mycket välordnad, synd att vi inte var lite fler!

Kom hem sent på eftermiddagen, hundarna somnade i bilen och resten av kvällen var dom som zombies - urtrötta. Jag fick slänga in alla mina kläder i tvättmaskinen direkt. Byxor och tröja stod nästan av sig själv av all lera, sedan missade jag att ta med stövlar så frågan är om mina skor någonsin kommer att torka och se ut som tidigare!  Men kul det hade vi ;)
 
20 September 2007                                                                                                           
Idag kom informationen från SKK... Tia har A-höfter :) Jippie!!!
 
15 September 2007                                                                                                          
Fick besök av Anna och Merry :) En jättetrevlig dag! Vi var nere vid havet och där blåste det minsann. Sedan var det direkt hem till en varm kopp te och ummm cockosbollar?! Gott var det i varje fall :)
Bilder finns att beskåda under just.... Bilder!
 
13 September 2007                                                                                                          
Igår blev Tia höftledsröntgad få se nu hur svaret blir från SKK. Röntgen-Maths sa åtminstone att dom såg fina ut så långt som han såg! Idag kom Tia's svar från Optigen, Tia är FN Normal! :)
 
8 September 2007                                                                                                           
Dagen tillbringades i Sofiero (SKK) - Domare var Harry Vella från Malta som ville ha korta och kompakta hundar!

Tia är ju direkt inte kort så jag var nästan lite orolig för att hon skulle få en 2:a - som andra lite större hundar hade fått! Men vi lyckades få en slät 1:a.

Linus däremot gick det bättre för idag. Han vann en mycket stor Öppen klass - tror det var 16 hundar och han slutade som 3:a Bästa Hane! Ett steg från certet IGEN!!! När skall vi lyckas att få till det? 

Preben var en dag för ung idag och fick således bara agera "sällskapsdam".

Bilder från dagen:

 
1 September 2007                                                                                                            

Idag har vi varit på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka. Det var pudelklubben som hade en inofficiell utställning. Ca 230 hundar var anmälda och det gick jättebra för hela min flock!

Preben blev bästa valp... bäst i grupp 8 och slutade som BIS1 Valp! :)
Tia blev bästa tik.. och slutade som BIM! :)
Linus blev bästa hane.. bäst i grupp 8 och slutade som BIS 2! :)

Det var allt en trevlig dag . Med många kända trevliga ansikten runt ringside :) Här kommer kritikerna från domare Ewa Söderwall:

Preben: "Hanvalp av utmärkt typ, bra huvud och uttryck. Korrekt bett. Välvinklad. Utmärkt hals och rygglinje. Utmärkta rörelser. Utmärkt temperament. Visar sig trevligt. Mycket lovande!"

Tia: "Något stor tik men av utmärkt typ. Vackert huvud och uttryck. Korrekt topline. Utmärkt skuldra. Utmärkt bröstkorg. Välvinklad. Härliga rörelser runtom. Vacker päls. Visar sig mycket trevligt."

Linus: "Maskulin hane av utmärkt typ och storlek. Utmärkt huvud och uttryck. Utmärkt hals och rygglinje. Utmärkt skuldra. Välvinklad. Utmärkta rörelser från alla håll. Vacker päls. Härligt temperament."

Lite bilder från dagen:

 
26 Augusti 2007                                                                                                               

Tångahed SSRK: Idag hade jag för första gången med mig alla 3 vovvarna på utställning, det var lite mer slit än med en ;) fast 3 gånger så roligt :)
Linus blev 1'a med CK i Öppenklassen och slutade som 3'a Bästa Hane, ett snäpp från certet (igen). Tia var lite mer blygsam denna dag och fick nöja sig med 4'e placering med Hp  (sista gången i juniorklass). Preben blev slagen i BIR/BIM och slutade som BIM valp! En trevlig dag med mycket blandning av vädret: sol/regn/stiltje/snålblåst.

Domare var Sandy Platt (GB)
Linus: "Quality blue dog of excellent proportions. Good head and eye, excellent neck and angulation in front. Good rib, legs and feet. Well angulated behind with low hocks. Moved well, with drive, but looking up at owner spoils front movement - I can accept his movement, but some judges may penalise this."

Tia: "Attractive blue bitch with many qualities. Sweet head, good lenght of neck and well laid shoulder, good legs and feet. Excellent rib and quarters. I would prefer a shorter loin, which would improve the overall picture, as she looks long. Moved soundly with drive."

Preben: "Promising blue dog puppy, balanced in proportions and with good attitude. Presently lacks a little in width and rib, but he is a baby. Hope his head becomes stronger in stop and masculinity. Moved happily with good strenght in front and enought width behind."

Lite bilder från dagen:

Preben        Preben

Tia      

Linus     Linus

 
8 Augusti 2007                                                                                                                 
Idag fick min lille Zorro somna in. Han var en härlig hund full av liv, han har det säkert helt underbart nu... springande med alla dom andra himlahundarna... han är saknad.. mycket saknad av hela sin familj.

 
7 Augusti 2007                                                                                                                 


 Min vän Maud (Tias uppfödare) är borta, det känns mycket tomt och sorgligt.

Det finns en blomma vit som snö,

kan ej vissna, kan ej dö.

dess namn känner du nog igen

trofast vänskap heter den.

 
4 Augusti 2007                                                                                                                 

Preben blev BIR-valp och BIS-R idag på Lilla Edets Brukshundklubb, tror det var ca 20-25 valpar i BIS'et så det var en mycket bra dag :) Han skötte sig alldeles utmärkt!

Så här låter kritiken från domare Björn Einarsve:

"Hanvalp av mycket bra modell, välskuret huvud och välansatta öron. Bra hals, mycket välkroppad för sin ålder, härlig benstomme, lovande päls, mycket lovande rörelser. Välpresenterad. Bästa valp!"


Foto: Anna Johansson

 
25 Juli 2007                                                                                                                      


Preben & Tia


Tia, Preben & Linus

 
22 Juli 2007                                                                                                                       
Oooops så det blev!... Två Cocker Blå har helt plötsligt blivit Tre......Välkommen lilla Tia :) Se henne växa under sitt första år HÄR Bilderna fram till dags dato är alla tagna av Marie Loré. På bilden är Tia 14 månader.

 
19 Juli 2007                                                                                                                      
Även denna helg var det utställningar. Denna gång i Tvååker. Linus var hur duktig som helst och vi blev 3'a resp reserv i öppenklassen dessa dagar. Mycket fin kritik fick han. Lägger in den så fort jag har lokaliserat gömstället ;)
 
9 Juli 2007                                                                                                                        

Denna helg har vi varit i Värmland, närmare bestämt i Rottneros. Linus kom på reservplats i öppenklassen på lördagen för domare Mikael Tranholm , Kennel Pilula's (Danmark) på SSRK's utställning. Dagen efter var det Värmlands Cockerklubb som stod för fiolerna. Domare där var Tuija Kaipainen, Kennel Sheerclever (Danmark) och Linus blev 3'a bästa hane!

Preben fick öva lite granna i ringen efteråt. Han fick också träffa sin uppfödare Helle som tyckte han såg mycket trevlig ut! :)

Vi bodde ihop med Anneli och hennes lilla söta Maja på ett vandrarhem i Rottneros. Det fungerade jättebra. Maja och Preben busade så det stod härlig till! Linus var måttligt road av puppisarna ;) På lördagen kom Nina och hälsade på med sin Aussie Pysen som bara dyrkade Preben och Maja. Dessutom fick vi trevligt besök av Tord (Line Sam) precis lagom till grillningen! Tords hund Line Sam Someone To Hug blev BIM på söndagen, grattis!

Anneli och Maja  Pysen

Tord och Hugo

 
1 Juli 2007                                                                                                                         

SKK Borås var utställningen idag och Linus kom 3'a bästa hane! Snäppet från Certet...... Vi var också med i BIS-finalerna och visade Perchwater-vovvar i uppfödargrupp, vi kom 2'a!!! Grattis Frida!!! Vilka fina vovvar du har :)

Så här lyder Linus fina kritik (domare John Thirlwell):
"Lovely head and eye. Good neck and shoulder. Compact well ribbed body. Good hindquarters. Sound positiv mover."


Mästerfotograf som vanligt: Anna Johansson


Linus och jag och Theo med Anna i Öppenklass Hanar.

 
29 Juni 2007                                                                                  

Vad det är underbart att bo vid havet! Det tycker Linus med ;)

 
28 Juni 2007                                                                                               

Så här ser Preben ut vid 16 veckor:

 
14 Juni 2007                                                                                             

I söndags var jag och Linus i Vänersborg på SKK's utställning. Linus var jätteduktig och slutade som 3'a med CK i Öppen klass hanar med följande kritik från domare Liz-beth Liljeqvist:

"Utmärkt typ, fina proportioner, välformat huvud, fina ögon, bra bett, välansatta öron, passande benstomme, välvinklad bra kropp och förbröst, rör sig med bra steg från sidan och bakifrån, kunde ta för sig bättre fram, välpresenterad."

Tack Frida för korten!

 
6 Juni 2007                                                                                              

Nya bilder. Dansken har hunnit bli 12 veckor och full av bus;)

 
27 Maj 2007                                                                           

I går var vi på Västra Cockerklubbens årliga utställning i Nödinge. Till skillnad från tidigare år som jag varit med så var det strålande solsken hela dagen :)

 Linus sprang och stod som en gud tyckte jag, han kom på en hedrande Reservplats i Öppenklassen. Det får vi vara nöjda med! Anneli och Maja hade redan tältet uppsatt när vi kom dit så vi fick campera ihop med dom. Tack Anneli :) Vilken härlig tjej du hade med dig, kul att få träffa dig och henne till slut!

Linus kritik från Barbra Ward:
"4 years old blue roan dog with pleasing head and expression. Short cobby body. Good legs and feets. Sound happy mover. Kept a good topline and tailset on the move."

 
21 Maj 2007                                                                             

 Mycket Preben nu...


10 veckor


9 veckor


Lite "gos" med katterna ...

 
6 Maj 2007                                                                                                 _

Så då har dansken flyttat in :) En underbar liten kavat kille på 8 veckor, jag skall vara valpledig i några veckor. Så det blir nog många bilder på honom här den närmsta tiden.

 
14 April 2007                                                                          __________

Idag fick jag det trevliga meddelandet att drömvalpen flyttar hit! Mer info kommer inom kort. Men så här mycket kan jag avslöja: Han kommer att heta Preben :)

 
27 Mars 2007                                                                                _________
Ja mycket har hänt! Här kommer en liten kort sammanfattning:
Vi är nu installerade på Hönö i vårt nya hus. Zorro har flyttat till sitt SPA i Havstensund där han får underbara långpromenader varje dag av nye hussen Hans. Fotbad och massage står också på schemat och det står matte Aud för :). Han är en lyckans gosse som får mycket kärlek och han kan inte ha det bättre, jag är mycket tacksam att han har fått det så bra! Tusen tack Hans och Aud!

Linus bor allt mer hos mig till min fars stora förtret! Jag försöker hundnappa honom så ofta jag kan (och det blir ofta kan jag lova). Härliga promenader i mina gamla kvarter blir det. Vi har varit på två utställningar i år men det var inget vidare resultat så dom glömmer vi ;) Nu siktar vi in oss på Uddevalla till helgen.

Mina barn har numera två kattungar som inte kan låta bli mina växter. Så här brukar det se ut i BÄSTA fall:

Marie Johansson  |  marie@cockerblues.se    |  +46 733-16 46 00 Sweden                                       Webdesign: Icca.se