START   NYTT/NEWS   HUNDAR   KENNEL   VALPAR/PUPPIES   BILDER

 

201 2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007

 

14 December 2008

Preben blev pappa idag! Åh så rätt jag hade... men ändå så fel ;) 7 valpar blev det fast 5 hanar och 2 tikar. Skrållan fick 4 stycken i valplådan hemma i Hamburgsund men sedan så sa det stopp och veterinären i Dingle fick plocka ut 3 till som efter mycket rubbing och skrubbing började pipa... vilka härliga pip! Nu är jag en lycklig farmor till sju! Jag fick dessutom vara med online för att se de första 2 födas (TACK till dom som uppfann msn.. och webbkameran!), de två nästkommande kom ut medans jag körde de 15 milen hem till Anne och Skrållan. Efter flera timmar där fick vi ringa jourhavande veterinär för värkarbetet hade avstannat så efter lite blodprover blev det beslutat att hon skulle snittas... ut kom de sista 3. Nu har farmor klämt på allihopa och dom är helt underbart vackra naturligtvis ;)  Får ta en liten sovmorron på måndag för nu är klockan över 02.00 och jag behöver ZZzzzzzzova lite :).. Skall drömma om små mini-Prebnar med sina vita svansar... Tack Anne för att jag fick vara med och lycka till med puppisarna. Hoppas det går jättebra för er alla. Håller tummarna :)

Här kommer lite bilder på de 4 första valparna med trött mamma Skrållan:

 

 


9 December 2008

Nu har nedräkningen börjat. Prebens första tjej kommer att valpa inom kort! Det skall bli så jättekul att blir hundfarmor, hoppas på en hel drös med små. Skrållan har blivit jättetjock och vi har slagit vad... 7 stycken tror jag 5 tikar och 2 hanar. Det låter väl bra? :) Ni kan läsa mer på Kennel Wavecatcher.


30 November 2008

Hammarö 29/11: 03.45 ringde väckarklockan i går morse och mer död än levande packade vi in det sista i bilen för att åka till Värmland. Efter att ha kört i mörker och regn i stort sett hela vägen var det skönt att parkera vid ridhuset strax efter 8. Jag och Marie R hade med oss en Tia som löper, en olycklig Preben som matvägrar och den ständigt glade Tintin. Visste inte om jag skulle stryka Preben men har man badat, trimmat och fönat så får man väl ändå ta in honom i ringen tänkte jag väl medveten om att det kunde gå åt fanders...

Hur blev det då? Jo, Tintin kom i sin premiär i juniorklass 1'a med HP! Preben kom 1'a i unghundsklass med HP!!! och Tia blev 2'a i Championklass och slutade som 3'a Bästa tik. Den norska domaren Kari Granaas Hansen talade om att Prebens konstruktion tilltalade henne mycket och om han bara hade haft lite mer hull så hade hon givit honom CK. Han rörde sig otroligt fint i ringen, speciellt åt det håll där Tia's bur stod ;) För övrigt så kan man säga att det var en "one-man-show" - Travis-hundar vann både BIR/BIM och Cert. Den snyggaste hanen för dagen var Travis Miles of Smiles och han var otroligt läcker att se på...

Preben - Foto: Marie Risberg


23 November 2008

Nej det var inget roligt i Hamar rent utställningsmässigt. Tia föll inte alls domaren i smaken även om hon fick fin kritik, bland annat "quality bitch with very good head and expresion... good forechest, sound and stylish sporty movement" :) Det var ändå en mycket trevlig helg i härligt sällskap och med fint väder om än lite kallt ;) BIR och även Norsk Vinnare 08 blev Ch A One's Finger Crossed.. ett jättegrattis igen Ann! Gott att den titeln hamnade i Sverige ;) Nästa helg bär det som sagt av till Hammarö för årets sista utställning.


21 November 2008

I morgon bär det av till Hamar i Norge. Håll tummarna för att det går bra för Tia som skall ställas i Championklass! Vi åker redan på lördag förmiddag och skall lyxa till det på hotell i Hamar. Utställningen börjar kl 09.00 på söndag så det känns skönt att vara på plats redan på lördag eftermiddag. Gott för Preben att få lugn och ro i ett par dagar eftersom Tia har börjat löpa och hans puls går i 310.. eller nåt! Nästa helg skall vi till värmland och se hur det går för Tia och Preben på SSRK's utställning. Preben har ju fått "vila" ett tag från utställningar för att äta upp sig. Hur det skall gå nu i veckan skall blir intressant eftersom han tidigare har slutat att äta helt när tikarna har löpt här hemma - och då blir man ju inte speciellt vacker... hmm.


5 November 2008

Fick en fin bild på Preben från i somras av Anne. Här springer han fint i ringen i Tvååker.


3 November 2008

Jag & vovvarna har tagit en liten break från utställningar, men snart blir det nya tag. Jag har anmält Tia till Hamar (Norge) och sedan bär det av till Hammarö med Tia & Preben. Hoppas att han inte slutar äta igen nu när Tia skall till att löpa!

Preben kommer att para Agnes - Light Sound Pierina inom snar framtid. Agnes är en härlig tik som har samma pappa som min Linus så det känns extra roligt. Dessutom har jag träffat henne i somras och jag förstår att Preben faller som en kägla. ;)


12 Oktober 2008

Preben har parat den mycket trevliga och fantastiskt söta Skrållan "SVCH Perchwater Midsummer Miracle Girl". Förhoppningsvis ger deras kärleksmöten resultat i form av små underbara valpar runt Lucia - på Kennel Wavecatcher.


5 Oktober 2008

Ibland tar det lite tid innan man får uppdaterat!... Men här kommer en hel roman om vad som hänt sedan sist:

Till Sofiero-utställningen (14/9) åkte jag och Tia taggade till tusen ;) Men ack så det blev.. upp som en sol och ner som en pannkaka!
Domaren var inte speciellt förtjust i min vackra docka så det blev inge bra... han höll även inne med CK, men vi var inte ensamna om detta fenomen. Domaren hade lite annorlunda bedömningssätt över lag tycker jag. Nåväl, vi tar nya tag :) Måste också nämna att det gick toppenbra för Marie Risbergs vackra gosse Tintin som jag hade den stora äran att få visa i valpklass. Han vann hanhundsklassen och blev senare BIR-valp! Tyvärr var klockan så mycket att vi inte stannade till finalerna.

Helgen därpå (19-21/9) bar det tillsammans med Marie R och Angelica av till Kolmården där det på lördagen var årets Cocker Show med över 200 hundar anmälda! På söndagen var det Östergötlands Cockerklubb som hade utställning. Många många fina hundar var med dessa dagar. Jag hade med mig Tia och sällskapsdam till henne var Hedvig (som dock inte ställdes ut ). Marie R hade med sig Alice och Tintin och Angelica hade med sig... sin kamera ;). Tias resultat för helgen var okej, hon blev placerad i Championklasserna men dock inte i Bästa Tik. Alice den lilla tokan som var i sitt esse...(hon är bara för skön, full av glädje och bus) blev också placerad i kanonstora juniorklasser. Tintin slog åter till med att vinna Bästa hanvalp II båda dagarna. På lördagen fick han se sig slagen av tiken men på söndagen tog han revansh och blev BIS valp II. Återigen hade jag den stora äran att få visa dessa fina hundar. Tur för mig att matten tycker det är roligare att stå vid ringside.. än att vara inne i ringen ;) Vi hyrde en liten stuga på området där utställningarna var som var yttepytteliten men å andra sidan så tillbringade vi ju bara nätterna där så det funkade. Vid nästa tillfälle skall jag dock se till att köpa en "anti-snark-apparat" till hundar - Tintin kan verkligen behöva det! (Föresten Tia är inte dålig hon heller...)

Här kommer lite bilder som duktiga Angelica tog (det finns mycket mer bilder från helgen om du kikar in på Angelicas hemsida: (www.icca.se)

Söndagen den 28/9 var det dags igen men den här gången för en inofficiell utställning i utkanten av Göteborg. Resultatet från denna var att alla mina 3 hundar vann sina klasser! Sedan slog Tia Hedvig i Bästa Tik och fick då möta Preben som blev Bästa Hane. Preben blev BIR. I Bäst i Gruppen snubblade han på mållinjen... och kom 2'a. Vann gjorde en mycket vacker Flat.

Höll på att glömma att jag har debuterat som tillfällig handler i en helt annan ras ;) Min goe arbetskamrat Börje med fru Annika (som dessvärre är lite justerad i rygg och knä) behövde hjälp med att visa sin ståtlige Leonberger-hane Milton i Bäst i Rasen. Börje visade deras tik Molly till BIR-vinst... visst är dom fina!  Jäklar vad man fick springa - tror nog att jag håller mig till Cockerspaniels... ;)

Lite andra saker:
Numera har jag tagit över Hedvig helt eftersom Anneli har planer på att flytta norröver och samarbetet rörande Hedvig hade förmodligen blivit lite komplicerat. Då tyckte vi båda att det var bäst att jag köpte ut henne och det hade jag ju inga invändningar emot ;) Så nu är chokladpralinen helt min! Även om det har fungerat mycket bra att ha henne ihop så är jag väldigt glad för detta.

Preben skall göra debut inom avelsvärlden! Hans första bekantskap inom detta är den underbart trevliga tiken "Skrållan" SVCH Perchwater Midsummer Miracle Girl som finns på Kennel Wavecatchers i Hamburgsund. Extra trevligt är det också eftersom jag "känner" tiken :) Om allt går som det skall blir det valpar där runt Lucia. Det ser vi framemot :)

 


4 September 2008

Förevigade min fina treklöver idag...Tia, Hedvig och Preben.


3 September 2008

Idag kom mail-resultatet från Optigen att Preben är PRA prcd Normal/Clear :)


31 Augusti 2008

Ännu en dag med härliga resultat! Dagens SSRK-utställning gick av stapeln i Gustavsberg/Uddevalla. Som vanligt åkte jag och Marie Risberg ihop och idag fick vi jättefina resultat på hundarna. Först ut var Marie's Tintin som slutade som 2'a med hp i valpklass II, näste man ut var en kvinna och det var Marie's Alice som kom 4'a med hp i juniorklass. Sist var Tia i Championklass, den vann hon och sedan även Bästa Tik! Hon slutade som BIM och fick då tävla i BIS/BIM och där kom hon på en mycket hedrande 3'e placering :) Ett extra stort grattis till Anne och Frida som kom 3'a Bästa Tik med sin Moa (SVCH Perchwater Blue Magic Princess) och tog sitt första CERT!

Domaren Reg Bunting från England gav Tia denna fina kritik (han var en mycket trevlig och glad "prick":))

Very stylish 2-year old bitch. Lovely moulded head. Lovely head och expression. Good lay back of shoulders. Good reach of neck. Level topline which she held on the move. Nicely angulated quarters. Strong hook to heel. Presented in full coat and absolutely gleaming condition. I appreciate a champion in this place.

BIM - SU(u)CH Dualdigni's Kidney Bean & BIR - Quilmhair Innis-Dubh


Foto: Angelica Mansfield


Foto: Anne Gunnarsson


29 Augusti 2008

Glömde ju skriva i förra veckan att jag nu skickat in blod från Preben till Optigen i USA för att få riktiga papper på hans PRA-prcd status. Han skall ju vara fri eftersom båda föräldrarna är det och ett annat resultat än Normal skulle förvåna mig väldigt mycket! Nu väntar vi bara på att få svar så att resultatet kan blir registrerat hos Kennelklubben.


24 Augusti 2008

Min dotters födelsedag och jag smiter iväg på utställning, det är nästan så man skäms :~ Nåväl, jag kunde ju inte låta bli Västkustvalpen som dessutom ligger endast 1 mil hemifrån. Tänkte att jag kommer nog hem i hyffsad tid ändå! Nja så blev det ju inte... Hedvig som jag hade med mig vann till min stora glädje tik-klassen 9-15 månader och slog sedan Sjösvängens fina hane och blev följaktligen BIR! Dessutom tyckte domaren Therese Johansson att hon var så fin att även en BIG-3 plats blev hennes. Hade hon bara rört lite mer på "propellen" där bak kanske det hade blivit ännu bättre ;) Vi övar...

Till resesällskap idag hade jag två glada tjejer: Marie R med sina härliga hundar Alice och Tintin och Anne som hade med sig sin svartvite charmör Mario. Tack för en mycket trevligt dag! :)


Foto: Anneli Hultén

Hedvigs kritik
Feminin tik med vackert välskuret huvud. Vacker topline i stående och rörelse. Utmärkta vinklar fram och bak. Utmärkt bröstdjup och förbröst. Aning mjuk i ryggen i rörelse. Rör sig med härlig drive. Utmärkt benstomme och pälskvalitet. Vacker färg. Trevligt temprament.

Efter hemkomst var det bara att vända med färjan igen för att fira Elins födelsedag på Amazing Thai inne i Göteborg.. med släkten. Over and out, nu stupar jag i säng.....och förmodligen somnar jag innan jag träffar kudden ;)


9 Augusti 2008

Idag bar det av till Askersund och SKK's utställning. Jag och Marie Risberg hade med oss Tia, Preben, Alice och TinTin. Domare var Ann Carlström och jag tycker att hon var en riktigt duktig och trevlig domare... både mot hundarna och handlers.

Först in bland valparna var Marie's TinTin som också debuterade i ringen idag. Han skötte sig jättefint och blev placerad på första plats bland hanvalparna! Sedan blev han slagen av Backhills fina tikvalp så han slutade på en mycket hedrande BIM-plats. Näste "man" ut var Preben bland unghundshanarna. Han är ju inte riktigt i bra hull men det gick ändå hyffsat bra för honom och han blev placerad som nummer 3 med CK!

Sedan var det dags för tikarna och Marie's Alice gjorde officiell debut i juniorklass. Hon skötte det med bravur och kom på en fin 3'e plats med Hp. Tia kom 2'a i champion-klass och slutade som 4'a bästa tik :)

Här kommer Tias fina kritik:
Tilltalande helhet. Feminint huvud med fina proportioner och uttryck. Härligt nosparti. Vacker hals. Utmärkt överlinje. Välkroppad. Lagom vinklad runt om. Rör sig bra bak ngt trångt fram. Utmärkta rörelser från sidan. Vacker päls och färg. Försvarar väl sitt championat!

Prebens kritik
Maskulint huvud med fina proportioner och uttryck Härligt nosparti. Välansatta öron. Vacker nacke och utmärkt överlinje. Ganska bra bröstkort. Ngt framskjuten skuldra. Lagom vinklad runt om. Rör sig ngt trångt bak väl från sidan kunde ha ett längre steg. Utmärkt pälskvalitet.

Sist men inte minst: Tia var med i sin fars "Frost" SU(u)CH Westerner Aquarious avelsgrupp som blev BIS!!! Grattis Marie Loré :)


Preben i uställningsringen - Foto: Marie Risberg


28 Juli 2008

En sån bil-åkar-vecka jag hade förra veckan. Var allt från Skåne till Värmland och lite Ulricehamn, Kungsbacka och Fellingsbro däremellan! Denna sista vecka på semestern skall jag bara ta det lugnt ;)

I onsdags var jag i Kristianstad med min lilla husvagn för att göra lite reparationer (köpte husvagn så långt hemifrån... visst är man lite knäpp?!) Nåväl, jag fick hela dagen på mig att agera turist i staden. Gick till Turistbyrån där för att få lite information om sevärdheter men där var inte mycket hjälp att få! Det kanske inte finns så mycket mer än torget och en gammal kyrka att se på.. Jo, det fanns en fin park runt teatern. Jag hade kameran med så det blev lite bilder. De enda djuren dock....var lite ankor i en damm!

 


26 Juli 2008

En snabb uppdatering innan sängdax! Ransäter: Tia vann Championklass och blev sedan Bästa Tik och slutade som BIM :) Preben som inte är vare sig i päls eller kropp just nu fick en 1'a med HP och placerade sig som 3'a i unghundsklass.


Foto: Staaf

Höll på att glömma..... Tia blev 4'a Bästa Tik i Tvååker den 11/7. Den 12'e kom hon precis utanför "prispallen" och i Borås stod vi precis och nosade där med ;) Sparrisen Preben har fått fina placeringar i sina klasser med både Ck och Hp!

Här kommer Prebens kritik från Tvååker (den 11 Juli) domare var Frank Whyte:
Very promising young dog with good quality head. Good neck and front assembly. Good bone and body shape. Good coat and condition. Just needs time to spring his ribs little more and mature.

Och Tias:
A top quality blue bitch with good head and expression. Excels in neck and front assembly. Good body proportions and in very good coat and condition.

Samtidigt som jag var i Ransäter var Hedvig med sin andra matte Anneli i Bjuv på Cockerklubbens utst. Hedvig fick en slät 1'a med denna mycket fina kritiken:
Nicely
balanced head. Good eye and expression. Lovely front legs and feet. Good neck and shoulders. Short well made body. Good quaters. Moved well but would like her to pick up her tail on the move."  Domare var MrRowland Webb.

 


8 Juli 2008

Så... nu är husvagnen urplockad och tältet torrt och ihopvikt. Vad mycket det är att tänka på med en husvagn! Det är föresten nästan lika jobbigt att städa vagnen som hela huset, det är så "pyttigt" allt!


7 Juli 2008

Efter en mycket trevlig långhelg på WDS i Stockholm är man helt slut! Sammanfattar snabbt mina hundars resultat med dessa ord: 2 dagar, 2 hundar, 4 x Excellent...Härligt!

PS. Vi hade vi lite "mankelimank" när förtältet skulle upp för första gången. Anneli förevigade detta... och lite till (mer bilder kommer så småningom):


Hmmmm och hmmm igen. Hur i hela friden...


Finns det nån däruppe?.. hjälp oss!!!


Vi blev hörda och fick hjälp av snälla Kristianstads-bor, så tältet kom upp till slut :)


Lite bingo-gos på kvällskvisten. Vet inte vem som var tröttast!


3 Juli 2008

I morgon åker husvagnen iväg med 3 glada flickor OCH 3 nytvättade hundar till World Dog Show i Stockholm. Jag har med mig Tia och Preben. Anneli har med sig sin pussläppe Bingo och Ann-Charlotte får vara kennelflicka! Rapport kommer i början på nästa vecka. Har det gått bra så är jag snabb men har det gått dåligt så kanske det dröjer ;)


30 Juni 2008

Dino och Alice's matte Marie Risberg var med i Borås igår och hade sin kamera med. Här är några bilder från henne:


Marie's hund: Alice "Westerner Rainproof"


Hedvig på 1-årsdagen - Officiell debut i Juniorklass (SKK Borås)


En cocker skall täcka mycket mark! Det gör Hedvig :)


29 Juni 2008

Grattis lilla vackra Hedvig... 1 år idag :) Och just idag åker vi till Borås för att se vad Börje på Allerts kennel tycker om henne, men man måste väl tycka om ett födelsedagsbarn eller? :) Frågan är väl snarare om vad Hedvig tycker om att springa i ringen... hmmm, rapport kommer senare!

Uppdatering: Nu är vi hemkomna från Borås och jag är mycket nöjd med dagen. Även om det inte var de främsta placeringarna vi fick så måste man säga att lillan uppförde sig jättebra. Hon stod så stilla och fint när hon skulle och rörde sig nästan bra...runt i ringen. Hedvig fick en slät 1'a idag med jättefin kritik. Tia kom 3'a i Championklass och oplacerad i bästa tik.

Hedvigs  kritik:
Placering - 1 kvalitet, oplacerad i konkurrensen

Feminint huvud med milt uttryck. Behöver fyllas ut i nosen. Vacker hals, vällagd skuldra. Fin topline. Tillräcklig bröstkorg för åldern. Vackert bakställ. Välvinklad, utmärkt päls. Rör sig bra men har en växel till.

Tias kritik:
Placering 3 Chkl

Någon kraftigt huvud. Fina linjer. Välfyllt nosparti. Vacker lång hals, vällagd skuldra. Tillräcklig front. Vacker överlinje. En tanke lång i länd. Brett bakställ och breda lår. Välvinklad passande benstomme. Vacker väl iordninggjord päls. Rör sig effektivt med stil och elegans.

TACK domaren för fin kritik! :)

Bilderna har Hedvigs andra matte Anneli tagit:


22 Juli 2008

En sån "slappehelg"! Vi har bara latat oss i två helger nu. Vi vilar oss i form till Borås nästa helg OCH Världsutställningen helgen därpå!  I Borås kommer lilla brunisen Hedvig att göra officiell debut! Skall bli kul att se om hon vill visa sig från sin allra vackraste sida :) Tia skall också med till Borås medans Preben får stå över denna gång. Till Sthlm kommer jag att ha med mig Tia och Preben. Jag, Anneli (Cockerqueens) och Ann-Charlotte (Trinnöjas) skall campera ihop i min husvagn i Stockholm. Skall bli jättekul!


9 Juni 2009

Tack alla ni gulliga som gratulerat oss till resultaten i helgen. Det har kommit massvis med mail, sms och inlägg i gästboken. Va sköj!!! Tack tack och tack igen:)


 

8 Juni 2008                                                                                                            
Upp som en sol och ner som en pannkaka brukar det bli i denna utställningsvärld ;) Fast riktigt så illa blev det inte.
Tia kom på reservplats i Championklassdebuten, det får vi göra bättre till nästa gång. Domaren Rui Goncalves från Portugal tyckte att hon var för stor för hans smak och smaken är ju som bekant som baken ;) Preben gjorde hattrick och blev även idag för 3'e dagen i rad 1'a med CK i juniorklassen men idag oplacerad i BH.

Prebens kritik:
Placering 1 Jkl CK oplac. BH

Nice clean head, correkt bite, good neck, good angulation, nice clean ribbcage, nice topline, movement correkt behind can be better infront, nice temprament.

Tias kritik:
Placering 5 Chkl

Strong head, nice bite, plenty of bone, very nice topline, very well angulation, prefer more a little bit in loin, Moves very well.

 
7 Juni 2008                                                                                                            
I torsdags styrde vi kosan till Hasslarp för att parkera husvagnen hos Carita och Jörgen inför helgens Dubbelutställning i just Hasslarp (SSRK).
Det började lysande för Preben som på fredagen vann juniorklassen med CK och slutade som 6'a bästa hane! Tia tog det lite lugnare idag och slutade som 5'a (CK) i Öppenklassen. Vad som däremot var otroligt kul var att Carita med sin Lilo vann Bästa tik och blev sedan BIR!!!

Lördagen var väl lite mer i min smak ;) Preben vann åter igen juniorklassen med CK och blev placerad som 5'a bästa hane ett snäpp från Certet.... Tia slog till på stort idag när hon vann Öppenklassen och placerade sig som 4'a i bästa tik med CERT!!!! Så numera kan hon titulera sig SU(u)CH Dualdigni's Kidney Bean Woooohoooo!!! 2 år och 12 dagar gammal. Vilken tjej jag har!

Ser framemot morgondagen när vi skall frottera oss med championtikarna i Vänersborg!

Kritikerna idag för domare Bertil Lundgren var så trevliga!

Prebens kritik:
Excellent. Placering R BH

Bra storlek. Utmärkta proportioner. Välmejslat maskulint huvud med bra djup i nospartiet. Bra hals och skuldra. Välvinklad. Utmärkt bröstkorg. Stark  länd. Snygg topline. Starka hasor. Rör sig med härlig attityd och steg. Bra benstomme, tassar och päls.

Tias kritik:
Excellent. Placering 4 BT

Tik på den större sidan. Utmärkta proportioner och vackra linjer. Vackert välmejslat feminint huvud. Ljuvligt uttryck. Bra hals och skuldra. Välvinklad. Välkroppad. Flott topline. Rör sig med härlig resning och steg. Bra benstomme och päls.

 

 
24 Maj 2008                                                                                                            
Idag var jag med Tia, Preben och Tia på Västra Cockerklubbens årliga utställning. Runt 100 hundar var anmälda så det var stora klasser. Domaren var välkända Pam Walker från Kennel Cardamine i England. Det gick väldigt långsamt på bedömningen och Mrs Walker fick tänka rejält då det var många fina hundar med.....
Både Tia och Preben kom på Reservplats i sina klasser. Lilla Hedvig däremot gick det bäst för idag och hon kom på en 3'e placering. Alla tre fick Hp med kanonfina kritiker. Här kommer Hedvigs kritik från debuten i Juniorklass:

Lovely chocolate girl. Very attractive coat in super condition. Elegant head with good colour eye. Well made with good angulation. Moving very well.

Hedvig debuterar i juniorklass Preben i juniorklass Tia sista gången i unghundsklass

 

Sist men inte minst.. tusen tack till Annika Stjärneving för hjälp med att visa Tia i  Bästa tik!

 

 
18 Maj 2008                                                                                                            
Jag och Marie for till Hässleholm på SKK's utställning denna helg, jösses vad vi är ute och far... Men kul är det!

Så nu är husvagnspremiären avklarad med bravur! Jag till och med lyckades med att backa och mig veteligen så plockade jag inte med mig några saker utmed vägkanten såsom vägskyltar och dyligt! ;)  Med oss hade vi denna gången endast Preben och Alice. Det gick fint för båda två vovvarna. Preben slutade som 4'a (av 14) med CK i juniorklassen (trots att han fortfarande ser ut som en sparris efter matvägran) Alice med sina drygt 6 månader kom 3'a (av 15) med HP i valpklass 2. Domaren (Ivan Vasiljevic från Serbien) var väldigt givmild med CK'n så i bästa hane tror jag att det var 22 aspiranter, lite annorlunda!

Prebens kritik tyckte jag var lysande - ok, jag är ju lite partisk ;) Det enda negativa var det där med "substans" men i dagsläget så stämmer det väldigt bra. Får köpa några liter extra fet grädde för att se om jag kan få fart på hans "substans". 2 kg till hade inte skadat.

Prebens kritik:
Excellent. Placering 4'a CK

Very good type with strong bones. Nice head. Elegant neck. Good topline and tailset. Well angulated. Good hair quality. Would like more substans. Sound movement with excellent drive.

 

Kvälls-uppdatering:

Nej matte... jag tog INTE den där lilla bollen - lovar! Det är förmodligen en geting som stuckit mig på nosen!
Den lilla tjuven Hedvig ;)

 
11 Maj 2008                                                                                                            
Vilken dag!!! Min underbart vackra Tia vann Öppenklassen och blev sedan Bästa Tik...därefter följde BIR och BIG1. Avslutningsvis fick vi med oss en BIS6 rosett från SKK i Larv. Jösses... så det kan bli :) Cert nummer 5 MEN tyvärr så är hon ju inte två år förrän om 2 veckor! Vilken osis! I Hasslarp är det första gången hon står för Championatet.

Preben fick en slät 1'a och med tanke på att han äter mindre än en myra just nu (när Tia löper) så var det allt en bedrift!
Det fick bli en snabb rapport för nu är jag dödstrött men lyckligt leende ändå ;)
Domaren var Lavinia Steer från Rumänien.


BIG! Vilken lycka :)
Tia BIG                      Foto: Anna Johansson

Foto: Angelica
Här kommer jag och Tia jagade av BIS-vinnaren i "Stora finalen"
 

4 Maj 2008                                                                                                            
I fredags eftermiddag åkte 3 glada flickor med hundar till Varberg för att övernatta innan kosan styrdes till Danmark och utställningen i Hilleröd. Jag hade med mig Tia och Preben medans lilla Hedvig fick åka till sin "andra mamma"- uppfödaren Anneli.
Utställningen var kvalificerande till Crufts med bästa junior tik + hane samt BIR/BIM. Hoppet fanns ju där....lite ;) Nu blev det inte så men Preben var snubblande nära, endast slagen av sin jättefine kull-bror "Little Bernie" som fick den åtråvärda inbjudan. Även Tia skötte sig med "beröm godkänt" och fick mycket fin kritik, trots att hon löpte och fick sitta i bur den mesta delen av resan.   Lite bilder från dagarna finns här

Preben fick även vara med sin uppfödare Helle Dan Pålsson's uppfödar-grupp och "vi" slutade som BIS 2'a med kritiken:
En grupp där uppfödaren lyckats hålla typ och modell på en hög nivå, väl könspräglade. Sunda, ras-viktiga detaljer på rätt ställe. En uppfödare som ej pehöver pekpinnar utan bara lyckoönskningar  till dagens bästa grupp. 

Domare Ove Germundsson:

Preben
Excellent. Placering 2'a

1-årig hane av utmärkt modell, utmärkta proportioner, härligt huvud och uttryck, korrekt hals. Stark rygg av bra längd. Behöver utvecklas mer i bröstkorgen. Kniper något fram men rör sig utmärkt fram och från sidan.

Tia
Excellent. Placering 3'a

En mycket sund tik som kunde ha lite bättre könsprägel. Välskuret huvut, bra uttryck, utmärkt hals. Stark rygg, mycket välformad front och bröstkorg. Utmärkta vinklar och rörelser.

Här är alla tre dollar-syskonen:

Dan-L's Dollar Sign (Preben)    Dan-L's Dollar Note (Little Bernie)   Dan-L's Dollar Diva (Diva)
 

 
20 April 2008                                                                                                              
Härligt väder idag så vi promenerade ner till badviken. Hundarna älskar att bada. Preben som är lite "rymningsbenägen" fick snällt ha på sig koppel medan dom andra fick fria tyglar!

 

 
15 April 2008                                                                                                              
Precis hemkommen från en vecka på Lanzarote, vilket var som balsam för kropp och själ.. ja åtminstone när allt det röda försvann ;) Numera fjällar man på vissa strategiska ställe... som en fisk! Eftersom det var väldigt dåligt med djur på denna ö så fick man hålla till godo med att titta på duvorna som kuttrade på balkongräcket:


Här finns lite mer bilder på Lanzarote... VARNING!!! inga hundar ;)

 
5-6 April 2008                                                                                                              
Denna helgen är det SSRK's dubbel-utställning i Uddevalla.

Lördagen
Idag fick vi vara väldigt glada som fick 1'or på Tia och Preben. I Prebens juniorklass tror jag hälften åkte ut med 2'or och även nån 3'a. Preben slutade på en hedrande 4'e placering med Hp.

Tia slog till på stort och vann en jättestor öppenklass (hade anmält henne i denna klass istället för unghund som hon egentligen tillhör), sedan blev hon placerade som 3'e bästa tik - efter Championtikarna och fick därmed CERTET!!! Hennes 4'e. Synd att hon inte är 2 år fyllda än för då kunde hon blivit champion idag. Nåväl, förhoppningsvis går det väl flera tåg :)


Foto: Anna Johansson

Tias strålande kritik från domare Peter Swigciski, UK:
Excellent type of bitch. Well balanced. Feminin head, strong neck. Good shoulder. Very good topline. Excellent front. Moved soundly covering plenty of ground.

Preben fick fin kritik han med.. dock lite kortare:
Excellent pleasing type. Good head. Good front & hindquarters. Sound coming & going.

Söndagen
Mycket mindre 2'or idag, såg nog inte nån! Dock var domare Hilda Parkinson från Storbrittanien väldigt snål med CK! Typ 2 i varje klass. Domaren tyckte om båda mina hundar vad det verkade och dom fick mycket fin kritik.
Tia kom 3'a (av 21) i öppenklassen, det var allt en bedrift och Preben kom 2'a (av 9)med CK i juniorklassen.

Ett jättegrattis skickar vi också till vår skånska vän Bernice som med sin fina tik Brightwood's Caol Ila vann öppenklassen och slutade som BIM!!!

Tias kritik:
Lovely head. Super neck and shoulder. Excellent topline. Good bone. Super condition. Moved well.

Prebens kritik:
Lovely head and expression. Good neck and shoulder. Good bone, legs and feet. Nicely balanced. Moved well
 

3 April 2008                                                                                                              
Trevligt resultat fick vi idag: Preben har hd A :)
 
29 Mars 2008                                                                                                              
Utställning på Åby utanför Göteborg idag och resultaten för Hedvig och Preben blev jättebra! Många cockrar som alltid även på inoffare. Preben vann sin klass och blev sedan 3'a Bästa hane. Hedvig var lite vassare idag och slutade som BIR-valp men blev sedan inte placerad i BIS'et.

Hedvigs kritik:
Mycket god typ. Vackert huvud, korrekt profil. Korrekt ansatta öron. Vacker hals och rygglinje. Korrekt skuldra och överarm. Välvinklad både bak och fram. Korrekta tassar. Rör sig mycket bra från alla håll. Trevligt temperament.

Prebens kritik:
Trevlig hane av utmärkt typ. Vackert huvud med god könsprägel. Korrekt nosparti. Korrekt ansatta öron. Korrekt hals och rygglinje. Korrekt skuldra och överarm. Korrekt form på bröstkorg, bra förbröst. Korrekt vinklad bak och fram. Korrekta tassar. Mycket bra rörelser. Trevligt temperament.
 

Hedvigs andra "mamma" Anneli var på plats och fotade. Detta kortet blev så jättefint på Hedvig och hennes bror.

Och här är jag och Hedvig..

 
23 Mars 2008                                                                                                              
Vilka kontraster: Igår strålande sol och vår-känslor... idag är det kritvitt ute. Så här såg Hedvig och Preben ut i morse... i snön :) 
23 Mars 2008                                                                                                              
Klockan är nio på påskdagens morgon. Solen skiner och luften är helt ljuvlig att andas in. Jag tog med mig Tia och Preben ner till havet på morgonpromenaden. Vilken underbar morgon!


Klicka här för att se mer bilder

 
21 Mars 2008                                                                                                              
Nu har helvetet brakat loss här ute på öarna. Gran-krig för fullt, ungarna (ja för all del även vuxna - åtminstone kroppsligen) ställer till det när dom skall knycka granar från varandra - så att dom får den största påskbrasan på påskafton. Den snart 14-årige sonen kom hem för en stund sedan med ett tilltuffsat finger som blödde rejält. Smäller och exploderar av raketer gör det också runt om, tur att mina hundar inte reagerar något nämnvärt.

Vill att påsken skall ta slut fort... men vill fortfararande ha ledigheten. Man kan inte få allt eller? ;)
 
20 Mars 2008                                                                                                              
Idag har vi höftledsröntgat Preben hos Maths Lindberg på Husdjurshälsan Han är en av Sveriges duktigaste inom detta gebit. Jag såg plåten efteråt och förhoppningsvis blir det ett trevligt resultat inom några veckor. Man är ju lite rädd att höftbenen skall peta åt alla håll och kanter... men dom såg fina ut tyckte mitt amatörmässiga öga :) Dom låg åtminstone där dom skulle....

Ett år äldre har jag också blivit idag med fina presenter från mina nära och kära. Som tur är så vet dom alla att jag är måttligt road av kalas och att fylla år så det blev en lugn dag!

 
16 Mars 2008                                                                                                              
Prebens 3'e officiella utställningshelg slutade med en mycket hedrande 2'a placering och sitt livs första CK i juniorklassen. Det var en stor klass med 14 anmälda hanar, till konkurrensen var vi - döm om min förvåning - endast 5 stycken kvar! Resten åkte ut med 2'or...
Prebens fina kritik från domare Denis Kuzelj lät så här:

Typ, storlek och helhetsintryck Utmärkt.
Very nice head. Wellplaced ears. Strong stop . A little smaller eyes. Correct bite, neck and short topline. Excellent angulation with short and stable hocks. Correct coat, condition and movement.


Foto:Frida Ankerson

Vill också gratulera Anna på Seapower till Theos Cert, Cacib, BIR samt BIG4'a! Woohoo! Grattis grattis Anna :)

 
9 Mars 2008                                                                                                              
En stor inofficiell utställning i ett svinkallt ridhus är till ända..... Har nog aldrig frusit så mycket i hela mitt liv!
Slutresultatet blev att Hedvig vann sin klass med hp, sedan slog hon hanen men när hon gick mot vinnaren 4-6 månader tog resan slut ;) Lilla söta Alice tog hem den matchen på debuten... endast 4 månader gammal blev hon BIS4.... grattis Marie! :)        
Hedvig står fint på bordet! Preben
Preben blev BIR och sedan slutade han som BIG2'a :)
Fotograf: Anneli Hultén
 


 BIM/BIR

 
8 Mars 2008                                                                                                              
Min underbare Preben fyller 1 år idag! Hipp hipp hurra :)
 
 
29 Februari 2008                                                                                                              
En dag ledigt från jobbet :)


Preben, Hedvig och Tia i solskenet

Sedan tog jag med mig endast Tia idag på en härlig promenad nere vid havet. Pappa, Gerd och Linus följde också med och så även kameran... se under Bilder.
 

 
23 Februari 2008                                                                                                              
Förra helgen var det avelskonferens i Södertälje. Mycket intressant och givande. Cockerklubben hade lagt ner ett jättejobb och jag tycker att planering och allt var kanon!

Idag fick Tia, Preben och Hedvig följa med till Sätila (Strömma Naturbruksgymnasium) där det var utställning som Västsvenska fågelhundsklubben anordnat. Många hundar var det, säkert över 150 vuxna och 200 valpar (4-12 månader) ! 26 cockrar var anmälda! Meningen var att det var dom två små som skulle dit och öva men så fick Tia följa med också, hon tycker att det är så kul (och det gör ju jag med ;)). Domare för dagen var Jens Högsander Kennel Keltair.

Först ut var Preben som var i högform, tyvärr väntar vi på att han skall bredda sig lite och det tyckte domaren också annars var han väldigt nöjd med honom. Han slutade som 2'a (hp) i sin klass och det är vi allt nöjda med.

Lilla Hedvig stod på tur och här fick vi ut och flyga istället för att springa. Lilla gumman ville inte springa alls, speciellt inte när det var någon efter henne... eller före henne.... det var döläskigt ALLT är läskigt just nu så hon befinner väl sig i den berömda spökåldern tror jag bestämt! Men övning ger färdighet... Domaren tyckte väldigt mycket om henne ändå - fastän hon måste ha varit lite svårbedömd ;) och placerade henne som 3'a (hp) Han berömde hennes otroligt vackra färg!

Sedan var det då Tia-Fias tur och hon var verkligen i toppform idag. Hon visade upp sig jättefint och blev bästa tik. Sedan följde BIR, BIG och slutligen BIS 2'a. Hon var jätteduktig och vi fick många fina priser med oss hem. Bland annat 3 snapsglas...........hmmm eller var det värmeljushållare?!


Foto: Anna Johansson

 
14 Februari 2008                                                                                                              
Hoppas ni alla har/haft en härlig Alla-Hjärtans-Dag! Idag sken solen för första gången på bra länge...det vill vi gärna se mer av.

I morgon styr vi kosan till Södertälje där vi skall vara hela helgen på avelskonferens (som anordnas av Cockerklubben). Ser fram emot detta!

 
1 Februari 2008                                                                                                              
Idag tog vi en extra lång lunch och fotade min kollega tiks valpar (som är på ett leasing-uppdrag hos uppfödaren).
Leonberger-valparna är 3 veckor och det var tur att jag inte hade större fickor för då hade nog en och annan åkt med hem... jösses! Vilka nallebjörnar.

Kika in hos Sanna på www.teamaides.com där finns mer bilder.

 
31 Januari 2008                                                                                                               
Usch vad slapp jag är på att uppdatera, har gått som i koma ett tag känns det som...
Får skärpa till mig ;)

Här kommer en nytagen bild på ringdans under tiden:

och lilla Hedvig som är 7 månader nu:

 
6 Januari 2008                                                                                                               
Dagens resultat på My Dog för mina hundar var mycket jämn kan jag säga. Tia, Preben och Hedvig kom alla 4'or i sina klasser idag (det var stora klasser). Ja, Tia fick ett litet HP också. Linus fick stå över denna dag.
Tias kritik var så underbar att läsa att jag skriver den här direkt innan jag hinner uppdatera resultatsidorna:

Beautiful bitch. Very stirdy. Excellent bone and proportions. Lovely head proportions with very good muzzle stop and scull. Typicall ear carriage. Very good front and feet. Excellent topline croup and tailset. Very good body. Excellent coatquality. Lovely colour. Very well presented. Nice temperament. Very efficient on the move.
 
4 Januari 2008                                                                                                               
Året börjar bra. Fick Prebens FN test i dag och han är Normal/Clear! På pappret från Antagene stod det: Normal Homozygous och detta åsamkade mig en del hjärtklappning innan jag hittade "översättningen" som gjorde mig lugn igen :)

Torsdagen tillbringade vi på MyDog och alla hundarna fick fina kritiker och placerade sig bra i sina klasser. Uppdaterar resultatsidorna efter söndagens MyDog resultat!

 
Marie Johansson  |  marie@cockerblues.se    |  +46 733-16 46 00 Sweden                                       Webdesign: Icca.se