START   NYTT/NEWS   HUNDAR   KENNEL   VALPAR/PUPPIES   BILDER

 

2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007

 
31 December 2009

Gott Nytt År vill vi önska alla våra vänner!

När vi var i Skåne hos Ingrid och Taddy fick vi med oss några vingar hem. Valparna tyckte detta var väldigt spännande.


Den är min tycker Ior men Ängla och Pricken tycker inte att sista ordet är sagt ännu...


Ior stolt med "sin" vinge.


 

  

30 December 2009

Igår åkte vi ner till Kennel Tadingtons nere i Skåne. Där finns det 10 ljuvliga Preben-bäbisar som vi fick klämma och pussa på. 5 veckor och så så fina. Har lagt in bilder här. Tack snälla Ingrid och Taddy för er gästfrihet och goda mat...och Preben tackar så himla mycket för de fina hårprodukterna han fick ;) K9!

Mina marodörer som snart är 4 månader håller en sysselsatt vill jag lova :) Pricken är till salu och han ser kanonfin ut nu. Mycket massa, stora goa tassar och kraftiga ben, djup och fin bröstkorg, bra vinklar runt om... och en liten spillevink. Han är ganska busig och nu söker vi ett aktivt hem till denne underbare valp som älskar att pussas och leka. Pricken är otroligt lik Preben till sättet.

Nu är det snart dags för My Dog här i Göteborg. Tia och Preben är anmälda både torsdagen och fredagen. Lördag och söndag skall jag sitta ringsekreterarelev för första gången.. det skall bli jätteroligt!

Uppdaterat Prebens kommande parningar


 

14 December 2009

Idag gratulerar vi Prebens första kull som blir 1 år idag! Hipp hipp hurra :) Så här såg dom ut som små:


Stolt uppfödare till denna härliga kull är Anne på Kennel Wavecatcher!


  

3 December 2009

Det var inte jag....


 

3 December 2009


Cockerblues My Fathers Son "Pricken" till salu till rätt matte/husse.

Oj vad dagarna går fort. Undra om man ens hinner köpa alla julklappar innan jul!

Helgen som gick var jag och tittade på valputställning i närheten - Åby galoppbana.
Det var 5 Prebenbarn som var med och visade framfötterna.. och vilka framfötter sen :) Wavecatcher Promising Star "Nemo" slutade som BIM! Systern Wavecatcher Pure Starlight var ett strå vassare idag och tog BIR och även BIG!. Deras helbröder Wavecatcher Prim Star "Mulle" samt Wavecatcher Pirate Star "City" kom på hedrande 2'a och 3'e placering i sin klass båda med Hp.

Sedan hade Kiki från Lysekil åkt "hit" med sin söta "Disa" Light Sound Ulla Min Ulla. Disa var lite sprallig idag men överlag så skötte hon sig galant.. vilket utstrålning hon har! Det blev en 3'e placering för henne med Hp. Hoppas vi ses på My Dog igen :)
Även Disas helsyster "Stumpan" Light Sound Ungmön på Käringön (som bor kvar hos sin uppfödare) har varit på valputställning och blev BIM med kanonkritik! Grattis Inga-Britt :)

I går gjorde jag slutprovet på ringsekreterarkursen, vet att jag klarade ett prov med resultatlistan men det andra dröjer några dagar innan det andra resultatet kommer. Varje tisdag 8 veckor i rad är slut, va skönt! Sedan väntar elev och aspiranttjänstgöringar innan man är klar.

Har glömt att tala om att jag även går Anatomi & Bedömning-kurs med Nils Molin och Liz-Beth Liljeqvist. 3 helger har vi klarat av under året och nu väntar sista omgången i slutet av januari.

Vill också passa på att gratulera Marie Risberg som idag blev "mormor/farmor" till 7 fina valpar. 4 tikar och 3 hanar!


  

23 November 2009

Idag gratulerar vi Preben till ytterligare 10 barn!!! " Good work son!" :)
Valparna föddes på Tadingtons Kennel, Håller tummar och tår att alla valparna klarar sig och får växa upp till vackra och trevliga cockrar.

 

Preben och Molly-valpar 6 flickor och 4 pojkar

Letar fortfarande efter ett gott hem till en av mina smågrabbar. Kanske det blir Pricken istället för Ior som får lämna oss framöver. Det är så svårt vem man skall behålla. Egentligen var det ju bara en tik som skulle stanna. Båda killarna ser superfina ut. Pricken är lite ljusare är Ior men såna charmbubblor båda två!
 


 

17 November 2009

Idag gratulerar vi Prebens son "Nemo" Wavecatcher Promising Star som med matte (tillika uppfödare) Anne spårade till sig viltspårschampionatet endast 11 månader gammal! Grattis Anne till kanonjobb i skogen! "Farmor" och pappsingen är mycket stolta!Foto: Anne Gunnarsson12 November 2009

Ior (fd Ian) vill också flytta hemifrån! Han är nu 9 veckor och "flyttfärdig". Ior är en mycket snygg, framåt och otroligt mysig kille som ser ut att ha framtiden för sig. Gärna till någon som är utställningsintresserad men det är inte ett måste. Rätt hem prioriteras högst.
 


 

8 November 2009

Idag har valparna haft en riktig utedag, varit överallt på tomten och busat. Både med sig själva och dom stora hundarna. Lite bilder finns att titta på här.

Sedan blev det ner till havet där de "stora" fick springa av sig lite, även här var kameran med idag.


Hedvig och Preben busar.


Tia och Preben


Alla tre, fast Tia gick på damernas....


Kommer matte!


 

5 November 2009

Sista bilden hemma... ihop med sina nya "slavar" ;) Lycka till alla och jag är så jätteglad att det blev just NI!


Ada - Cockerblues Oh Mama har flyttat till Familjen Perkhed i Nol, där får hon även sällskap
av ytterligare en cocker och en tax.


Beda - Cockerblues Delta Lady har flyttat till familjen Ullman i
Långedrag, där hon får sällskap av Springern Lisa.


Kålle - Cockerblues Man In Me har flyttat till Annette Lidebo
Björkö - ön bredvid vår :) Där får han sällskap av 3 cockrar.


Bärta - Cockerblues Honky Tonky Woman har flyttat till familjen
Uppelycka i Istorp, där finns det en pudel och två cockrar (och
massor med får att busa med :))


 

2 November 2009

Nu har det varit en hektisk tid. Valparna tar mycket tid så hemsidan har inte varit prioriterad....

Valparna är helt bedårande söta och alla är glada och självständiga individer som är mycket sociala. Ingen som tar för stor plats i flocken utan alla samsas och bits ihop ;)

I fredags fick valparna åka bil för första gången. Jag var och besiktigade dom och det var bara lovord från veterinären, ua på allt.

Idag flyttar 4 valpar till sina nya hem och det kommer att bli både gott och sorgligt, men det är ju så det är! Ada, Beda, Bärta och Kålle har fått jättefina hem, återkommer mer om detta.

Nu har vi bara Ian kvar som söker ett nytt kärleksfullt hem. Ian är en mycket lovande och trevlig hane!


    

24 Oktober 2009

Full rulle hela dagen! Vänner som ville titta på valparna och även en mycket trevlig valpköparfamilj var här.
Först kom Kiki från Lysekil med sonen Filip - som har lilla Disa en Prebenvalp från Kennel Light Sound. Kiki hade med sig utsökta pajer...tack snälla Kiki! Marie R med gubbe tittade också förbi med fikabröd. Vilken tur jag har... eftersom bakning och sånt inte riktigt är min melodi.

Hedvig har varit hos "extramatte" Susanne på Öckerö idag och har haft en härlig dag med långa promenader. De vuxna hundarna har varit lite åsidosatta ett tag nu pga valparna, så det var härligt att Hedvig fick en fin dag :)

Jag är så glad att vi funnit trevliga hem till våra valpar och nu är det endast Ian och Bärta som är kvar till salu.


   

23 Oktober 2009

I onsdags hade jag besök av duktiga uppfödare för att titta och klämma på valparna. Hade jag valt rätt hund som skulle stanna var en fråga. Ibland väljer man ju kanske lite för mycket med hjärtat... Det verkade som om jag inte var helt fel ute ;) Ängla blir den som skall stanna på kenneln...ja, Pricken med kanske...

Det var Frida som har Kennel Perchwater även Fridas mamma Carina var med, Anne på Kennel Wavecatcher och Christel från Kennel Collowin (Springer) som var här.

Jag fick även hjälp med fotografering... därför passade jag på att lägga in 6.5 veckors bilder :)

Tack snälla ni för hjälpen och för besöket, alltid lika trevligt.. välkomna igen! Och framför allt TACK för alla fina superlativ om mina puppisar!


  

19 Oktober 2009

Denna helgen har vi haft besök mest hela tiden. Riktigt roligt är det med alla som vill titta och klämma på valparna... och dom är väldigt klämgoa nu :) 6 veckor blir dom i morgon och dom kissar redan som vuxna hundar, man kan undra hur så mycket kan komma ut från dessa små gryn. Har bytt ut blöta tidningar varannan minut känns det som. Tyckte att jag hade hela friggeboa full med tidningar och undrade lite smått för några veckor sedan hur många valpkullar som detta skulle räcka till! Men frågan är numera... räcker dom veckan ut???

I går var Angelica här och hjälpte till att fota valpisarna. Vilka härliga bilder jag är så tacksam. Tusen tack Angelica! :)
Så nu finns det 6-veckors bilder på valparna.

Hon tyckte visst att dom var söta ;)


 

11 Oktober 2009

Nu är det verkligen gummistövlar som gäller! Vilka små pirajor dom är. Fast dom är väldigt pussvänliga med, men man vet inte riktigt vad som skall komma - en go puss eller smärta!  Fick hjälp idag av min goda vän Christel när valparna skulle förevigas igen. Christel fick den stora "äran" att stå bakom kameran. Vilket hon gjorde med bravur. Tack :)

Här finns 5-veckors bilder på valparna.

Vi har haft mycket trevliga valpköpare här i helgen och nästa helg blir det en ny omgång av intressenter som kommer på besök.


                 Ett litet hjärtegryn - Pricken
(Försökte mig på att retuschera bort mina fingrar under
hakan... det gick väl så där ;))


  

6 Oktober 2009

Har tagit 4-veckors bilder på de små och även denna vecka med varierande resultat, dom var inte direkt samarbetsvilliga ;) valparna är så störtsköna  nu.. springer runt och bits och busar. Snart får man ha gummistövlar på när man går in i valphagen för det gör mäkta ont när dom hänger sig fast i tårna och hälar!


 

3 Oktober 2009

Valparna växer och frodas. Man ser nu att hanarna är lite större än tikarna. Tänder har dom fått så nu gnags det på mycket. Undra hur länge rottingkorgen får överleva? ;)

Mjukisdjur är populära att leka med och ligga på. Dom blir väldigt glada när man kommer in i valphagen. Pussar delas gärna ut... samtidigt som man kan få sig några "nålstick" i hakan eller näsan.


 

1 Oktober 2009

Ett jättetack till duktiga Angelica som hjälpt mig med den nya layouten på hemsidan. Jag är jättenöjd! Tack så hemskt mycket :) Gå gärna in på hennes hemsida och titta vidare på allt fint hon gjort! www.icca.se


 

29 September 2009

Valparna har fått sina stamtavlenamn utskrivna under 3-veckorsbilderna. Det är alla låtar sjungna utav en av mina stora favoriter: Joe Cocker... som sjunger en härlig blues/rock. Vilket underligt sammanträffande med vårt kennelnamn ;)


28 September 2009

Har just upptäkt att mina mail inte kommer fram till marie@cockerblues.se. Ni som skickat den sista veckan och inte fått svar - snälla skicka om till marie.ca.johansson@bredband.net.

3-veckorsbilder på valparna finns inlagda. Se här.


Första smakprovet på annan mat.


27 September 2009

Helgen har rusat iväg i blixtens hastighet. I fredags (och söndags) fick Preben dambesök av urmysiga Tadington's Angel On My Shoulder så nu hoppas vi på små Prebenvalpar i november :) På fredagen tog jag ledigt och fick jag trevligt besök av Monica Riscoll (Kennel Westridge) som tillbringande några dagar på Orust för parning av sin tik ;) Lördag och Söndag har jag varit i Göteborg på en kurs: Anatomi och Bedömningsteknik med de duktiga lärarna/domarna Nils Molin och Ann-Christin Johansson. Det var del 2 av 4 så det blir ytterligare en gång nu i november och den sista i februari 2010. En mycket intressant och otroligt lärorik kurs! Denna helgen har vi bedömt Västgötaspets, Leonberger och tax. Första gången i våras var det Dalmatiner och Cockerspaniel.

I morgon skall jag försöka mig på att fota valparna igen som då är 3 veckor. Vilka härliga små liv! Dom fick nu i helgen smaka på lite rå köttfärs och valpmat. Hade sju stycken valpar simmandes i matskålen... vilket bordsskick dom hade :) Nu springer dom omkring i lådan och är bara helt gudomliga!


21 September 2009

Vad tiden går fort! Valparna är 2 veckor idag. Dom har blivit avmaskade för första gången och det var lite roliga miner som uppvisades ;) Två-veckors bilder finns nu upplagda. Inte världens bästa bilder denna vecka heller tyvärr men jag hoppas jag får till det bättre nästa gång.


19 September 2009

Idag tog jag med mig Hedvig och åkte på inofficiell utställning i Partille. 15 cockrar var anmälda och lilla chokladbiten blev 2'a bästa tik! :) Tre av Prebens barn var med och först ut i valpklass I var lilla Disa 4 månader (Light Sound Ulla min Ulla). Disa vann sin klass med Hp och fick sedan gå mot vinnande tiken i klass II som då är mellan 6-9 månader, även där vann Disa. Sedan var det dags för BIR valp då hon gick mot hanen som vann klass II och även här vann den lilla. BIR valp.. inte dåligt för första gången i ett utställningskoppel.

Prebens son Nemo (Wavecatcher Promising Star) som nu är en vacker juniorhane var även han med och blev bästa hane och sedan BIR!!! Dottern Ellen (Wavecatcher Pure Starlight) kom på en jättefin placering och slutade som 3'e bästa tik.

Disa slutade sedan som BIG 3'a och Nemo som BIG 2'a :) Grattis till era fina resultat!


BIR/BIM - Foto: Marie Risberg

Valparna växer så det knakar. Idag hade små glittrande ögon öppnat sig på de flesta. Dom är väldigt rörliga och är på väg ur valplådan hela tiden.. dom gymnastiserar även med rundstavarna som är runt kanterna - hänger, klänger och klättrar över. Va fort det går! Igår tyckte jag att dom bara var små grönsaker som åt och sov och idag små cockrar!


17 September 2009

Har haft liten Disa med matte Kiki och husse från Lysekil här idag på trimning. En Prebenvalp från Kennel Light Sound. Disa är ett litet härligt yrväder som ger många goa pussar! Hon är verkligen fin den lilla dockan. På lördag skall hon debutera på en inoffare i Partille. När vi var klara så var det lite tid över tills färjan skulle gå så vi tog och badade henne också... därför är hon fortfarande lite blöt på bilden:


16 September 2009

Nu börjar det bli riktiga tungviktare av valparna. Alla väger mellan 500-540 förutom Kålle som nu har passerat 600! Här är en liten bild på den sistnämnde:


14 September 2009

Valparna är en vecka idag och jag försökte fota dom, med lite olika resultat. Nåväl, det får bli bättre framöver. Bilderna finns på valpsidan. "Arbetsnamnen" på dom små är: Ada, Ian, Pricken, Beda, Bärta, Kålle och Ängla. Tias temp är nu nästan nere på normal igen, otroligt skönt!


12 September 2009

Igår fick jag åka in till veterinären med Tia eftersom hennes feber inte ville gå ner. Det låg och pendlade mellan 39.1 och 39.8. Där blev hon röntgad för att se att det inte var några valpar kvar, vilket det inte var. Men det ena livmoderhornet var lite stort och dom trodde att det eventuellt var lite moderkaka kvar där. Tia fick penicillin och skall äta det några dagar. Kollade tempen nu på eftermiddagen och den är nu på nergång. 38.9 var noteringen! :)

Annars växer valparna jättebra. Några har nu efter 5 dagar passerat 400g och dom andra ligger hack i häl. Tia kan nu lämna dom i några minuter för att komma ut till oss och ta ett varv i köket... speciellt när det prasslar och väsnas från kylskåpet :)


9 September 2009

Nu i eftermiddag har äntligen viktkurvorna gått upp igen till födselvikt och några har även passerat. Man blir lite orolig innan det stabiliserar sig. Tia har lite feber och flämtar ganska mycket men det är normalt de första dagarna efter att valparna har anlänt. Hoppas hon mår bättre i morgon! Annars så är allt lugnt i valplådan och Tia sköter om de små jättefint.


8 September 2009

Bilder inlagda på valparna, 1 dag gamla.

Pictures on puppies one day old.


7 September 2009

18:50 - Lugnet har lagt sig i valplådan och jag har fått sova i 15 minuter! Tia började flämta rejält i går kväll så då fick min väninna Christel (Kennel Collowin) en liten signal hem på telefonen. Hon kom på stört! Underbart med såna vänner och mentorer :) Hela natten har Tia flämtat och sovit väldigt lite. Tidigt i morse började hon bädda frenetiskt och raskt kommer tre-fyra värkar och en liten (nåja) blå tik kom till världen. Sedan har det rullat på under dagen.

Vilken duktig Tia jag har! Hon har skött förlossningen så lugnt och fint. Nu ligger hon med sina 7 små bäbisar och njuter. Hon tar så väl hand om dom och är jätterädd att lägga sig på valparna, det ser lite lustigt ut när hon står på tre ben och inte vet vart hon skall sätta ner det fjärde för det är valpar överallt.


07.50 1 pigg tik 340g.
08.45 1 pigg hane 365g föds i sätesbjudning.
11.00 1 pigg hane 335g föds i sätesbjudning.
11.15 1 pigg tik 325g.
12.05 1 pigg tik 360g föds i sätesbjudning.
13.20 1 pigg hane 365g föds i sätesbjudning.
14.23 1 pigg tik 335g föds i sätesbjudning.

Alla är Blue Roan.


5 September 2009

Uppdaterat dräktighetsbloggen.


2 September 2009

Uppdaterat dräktighetsbloggen.

Min mail strular! Om ni inte får svar från mig så skicka om igen eller använd: linzor_mj@hotmail.com


1 September 2009

Uppdaterat dräktighetsbloggen.


14 Augusti 2009

Har flyttat detta "inlägg" till den nya dräktighetsbloggen.


10 Augusti 2009

Vad tiden rusar iväg! 4 veckors semester som kändes jättelånga innan dom började försvann i ett nafs! Nu är det tillbaka till jobbet men vad det verkar så blir jag ledig igen om ca en månad för Tia visar alla tecken på att ha valpar i magen. :)

I förra veckan semestrade vi på Getteröns Camping i Varberg. Ett ställe som jag varmt kan rekommendera! Dom hade en hel vik med långgrunt vatten där hundar var tillåtna. Jösses vad dom badade!

Hedvig "den flygande cockern" jagade en Italiensk vinthund - nej, här var det visst tvärt om!

Som sagt...flyger!

Fast här ligger hon still och njuter av att bada....

Annika Stjärneving kom cyklande till campingen och hälsade på med sin Dallas i cykelvagnen :)

Preben tycker om att tälta....

...och speciellt att bädda in sig i både gardiner, sidoväggar samt mattor!


24 Juli 2009

Idag har vi haft besök ifrån Lysekil. Det var matte Kiki och lillhusse Filip som visade upp lilla Disa - en Prebenvalp från Light Sound! Vi putsade lite på Disa som nu är 11 veckor (och farmor fick gosa!) Disa är en mycket söt, glad och sprallig tjej och det skall bli ett nöje att få se henne växa upp! Vi övade lite att stå fint på bordet också, det kan vara bra inför framtida utställningar ;)

 

Tack för besöket det var mycket uppskattat!


19 Juli 2009

Förra helgen drog vi husvagnen ner till Varberg och till FunCity för att de två-benta barnen skulle få lite kul under tiden som det var utställning :) Men Tvååker den 10 och 11 Juli var ingen höjdare rent utställningsmässigt  för oss eftersom Tia höglöpte och Preben var mera vild än tam och ville inte lämna sin "fästmö" en enda sekund. Det blev att jag stod över båda dagarna med honom. Tia var jag inne med den första dagen och hon kom 4'a i Championklass, dag två fick även hon stå över. Bättre gick det för vårt sällskap på fredagen (Marie Risberg med familj) som hade sin lille charmör "Alex" Backhills Up Up and Away som vann valpklass hanar och sedan även blev BIR-valp. Tyvärr kunde dom inte stanna till finalerna. Dag två blev lite spännande eftersom Prebenvalpar skulle vara med, så vi åkte till utställningen för att heja på dessa. Vilka härliga puppisar! Wavecatcher Promising Star "Nemo" vann sin hanklass och sedan ville kullsystern Wavecatcher Pure Starlight "Ellen" inte vara sämre utan även hon tog hem sin klass. Det slutade med att Nemo blev BIR och Ellen BIM. Grattis Anne till dina vackra valpar :)

BIR/BIM Valp Tvååker 11/7-09
Wavecatcher Promising Star & Wavecatcher Pure Starlight ''Nemo''& ''Ellen''


Ooops - Höll på att glömma: Förhoppningsvis blir det valpar här i början på september :)


2 Juli 2009

Det blev en otroligt varm och solig söndag i Borås (ibland undrar man vad man håller på med!) på SKK's årliga utställning i Ryda. Men visst blir man bestört när man hör dom ropa i högtalarna att det fanns hundar instängda i varma bilar! Jag kan inte förstå hur vissa människor är funtade, tänker dom inte så fort det blir över +15 grader eller? Dessa skall dessutom kalla sig hundmänniskor!! Man blir riktigt förbannad. Detta händer i stort sett på varje utställning under sommaren.

Nåväl, Preben kom 4'a med CK i en mycket stor öppenklass och tia kom 5'a med CK i sin Championklass. Brydde mig inte om att plåga Tia med att gå in i Bästa Tik för då var det otroligt varmt. Vi började istället med att packa ner tält och pryttlar och drog oss så sakta hemåt men vi hann se BIR/BIM - där Kennel Maxi Mates rodde hem allt med den äran.

Tyvärr så är jag ännu inte drabbad av semester utan får stå ut även nästa vecka. Hoppas det fina vädret håller i sig, för snart blir det att åka till Fun City utanför Varberg med ungarna. Turligt nog är det utställning i Tvååker samtidigt, visst har man tur?... inte alls planerat ;) Anmälda är både Tia och Preben. Få se nu bara om vi inte har en matvägrare hemma alldeles strax för Tia började löpa i förra veckan... men.. shit happens ;)

Ha en härlig semester ni som lyckats pricka in rätt veckor!

*** Endast en Preben-valp kvar hos Kennel Light Sound. Nu är dom 8 veckor och alldeles ljuvliga :) ***


19 Juni 2009

Nu har vi varit och hälsat på andra kullen av Preben-barn som är 6 veckor idag! Dessa finns hos Kennel Light Sound strax utanför Moheda. Dom var alla bedårande ljuvliga :) Även denna Preben-kull ser jämn och fin ut, förhoppningsvis blir dom lika vackra och trevliga som de förra!. Det var så man ville ta med sig en och annan hem. Ja, hela kullen föresten!

Två stycken hanar finns fortfarande kvar att tinga och dom ser riktigt fina ut. Leverensklara är dom om två veckor - lagom till semestern :)

Vid intresse: Kontakta Inga-Britt och Erik Freij på telefon 0472-70124,http://www.lightsound.dinstudio.se/

Mer bilder på de små kommer när midsommarruschen har lagt sig ;) Under tiden kommer några smakprov:

  


6 Juni 2009

Börjar bli en riktig globetrotter! Är det inte ner till Skåne vi far så är det upp till Norrland. Jag och Preben tog tåget på torsdag morgon till Anneli på kennel Cockerqueens (som numera huserar vid Höga kusten)för att besöka henne OCH samtidigt käckt nog fanns det 2 utställningar ;) Idag var vi i Härnösand på SSRK's utst. Preben blev 2'a Bästa hane! - ett snäpp från det åtråvärda Certet. En värdig vinnare i hanklassen blev Häljans Dancing Future som numera kan titulera sig SU(u)CH, grattis Jane och Gilbert :) BIR blev Ch A One's Finger Crossed. Ett utförligare "Norrlandsreportage" kommer så småningom ;) Massvis med bilder har det blivit.. här är underbart vackert! I morgon skall vi till Sundsvallsutställningen.


2 Juni 2009

Ja, även denna helg hade vi tur med vädret! Lite för mycket tur kan tyckas. Det var mellan 25-30 grader, speciellt på söndagen var det stekande hett i Hasslarp. Jag och Marie R hade tagit min lilla husvagn och campade i hemma hos Carita på Westmills. Tack så jättemycket Carita för en trevlig helg med god mat och sällskap! På lördagen hade jag anmält Tia till den belgiska domaren Louis Van Bael och hon kom 4'a i Championklassen. Domaren var väldigt snål med CK och höll inne detta även i Championklass.

Söndagen var Preben med inne i ringen för den trevliga domaren Magdalena Karlsson. Preben skötte sig hyffsat och kom 5'a av 9 öppenklass hanar. Med strålande kritik. Det enda var att han var för tunn och det vet vi ju om. Nu blir det pannkakor och oxfilé för hela pengen ;) Så här lät den övriga kritiken:

Huvud med utmärkta proportioner. Mycket bra hals och överarmsvinkel. Utmärkta proportioner samt kors. Utmärkta vinklar bak, rör sig parallellt med mycket bra steg och rygglinje. Tillräcklig pälskondition.


Foto: Frida Ankerson


27 Maj 2009

Vilken tur vi hade med vädret i lördags! Solen sken i stort sett hela dagen, annars brukar väl Nödingeutställningen vara förknippad med regn!

Först ut var två små Prebenvalpar i valpklass I. Oj vad fina dom är.... farmor är så stolt ;) Jag fick äran att visa lille Elton som i stamtavlan heter Wavecatcher Star Position. Elton var väldigt hoppig och otroligt charmig, han slutade på en 2'a plats av 5. Brodern Nemo - Wavecatcher Promising Star som bor hos sin uppfödare Anne tog topplaceringen och slutade även som BIR/BIS. Syster Ellen - Wavecatcher Pure Starlight blev 2'a i sin klass efter en härlig framfart i ringen :) Alla tre fick toppenkritik!


BIM Occi's Dream Ticket & BIR/BIS Wavecatcher Promising Star

Sedan var det dags för Hedvig.... lilla skruttan som jag vet inte tycker det är roligt att springa i ringen, Hon tyckte likadant idag. Jag får nog slänga in handduken där när det gäller utställning. Försökte köra med utmattningsmetoden men det verkar inte fungera... Hon fick jättefin kritik och kom 3'a med Hp ändå fastän inte svansen ville vara med.

Näste man ut var Preben som tycker han är en riktig karl nu! Störst bäst och vackrast. En tik nära oss löpte och det gjorde att han blev ännu mer säker på att han är bäst. Det var som att ta ut en stor hingst när vi skulle in i ringen. Efter ett tag så varvade han ner och kunde visa upp sig fint i ringen. Till min stora glädje vann han sin klass med Hp (tror det var 7-8 stycken i klassen). Han blev inte placerad i Bästa hane men jag är glad ändå :)

Tia tyckte som alltid att det är kul att visa upp sig och efter en vinst i Championklassen ;) slutade hon som 5'a Bästa tik.

Nu laddar vi om inför Hasslarp till helgen då jag och Marie R tar husvagnen ner till Carita på Kennel Westmills. Med oss har vi Tia, Preben och lille Alex. Helgen därpå åker jag och Preben tåg upp till Norrland för att hälsa på Anneli på Cockerqueens och samtidigt passar på visa upp oss i Härnösand och Sundsvall. Vilket tur att det var utställningar i närheten preciiiiis när vi skulle dit ;)

Nu börjar Prebens 6 valpar på Kennel Light Sound att bli riktigt goa. 3 veckor är dom på fredag och det finns förmodligen 2 hanar och 1 tik kvar att tinga. Valparna är leveransklara i början på juli! http://www.lightsound.dinstudio.se/


18 Maj 2009

Jag och Anneli Hultén har tillbringat helgen i Stockholm på SSRK's fullmäktige. Det var en ny erfarenhet! Har gjort många nya bekanskaper vilket alltid är trevligt :)

Denna vecka blir det fullt upp. Många hundar att trimma inför Nödingeutställningen till lördag. Själv skall jag ha med mig alla tre för en gång skull: Tia, Preben och Hedvig.


8 Maj 2009

6 fina valpar har fötts på Kennel Light Sound. 3 tikar och 3 hanar alla blå. Så nu är jag "farmor" igen :)


7 Maj 2009

Nu går vi och väntar på att Agnes skall få sina (och Prebens) valpar. Dag 65 idag! Skall bli så spännande med Prebens 2'a kull :)


27 April 2009

Planerade valpar uppdaterat!


16 April 2009

Härliga nyheter: Hedvig har A-höfter!  Har också precis fått veta att Prebens senaste fästmö "Agnes" Light Sound Pierina är tjock och go om magen, så det blir valpar där om ca 3 veckor! Det ser vi fram emot :)


6 April 2009

Hela helgen har jag tillbringat inomhus i Bohus bandyhall med Hedvig och Tia på SSRK Västras utställning. Det var en trevlig hall - stor och rymlig men KALL! Efter några varv i ringen blev man lite varmare som tur var :) Jag var lite orolig för Hedvig eftersom hon känner sig obekväm med att springa runt i ringen. Hon lyckades ändå charma den österikiska domaren Sigrid Jarmer så hon fick en 1'a och placerade sig som nummer 3 (av 10 anmälda unghundstikar) fastän propellen bak inte riktigt satt i rätt riktning. Hedvigs kritik från lördagen löd:

Excellent type and outlines. Nice head. Neck should be a little bit longer. Little straight in front. Correct in topline. Excellent angulated behind. Excellent coat. Correct movement but she should be more happy in the ring.

På söndagen ville hon inte alls visa upp sig för den engelska domaren Anne Webster vilket resulterade i en förarglig tvåa... Kritiken löd:

A pleasing bitch to handle in that she has a ferm well developed head, she has neat legs and feet and outline. However very disapointing on the move.......

Nåväl jag får jobba mer på så hon känner sig bekväm i ringen! För utanför utställningsområdet så är hon en super trevlig och härlig liten pralin :)


Foto: Anne Gunnarsson

Tia kom 4'a Bästa Tik på lördagen med jättefin kritik och på söndagen 2'a Bästa Tik.
Söndagens kritik: A very worthy champion. Moving and showing very well. Well presented in excellent coat and condition.

Vill även gratulera mina vänner som åkte hem med strålande resultat: Marie R med sin lille Alex som blev BIS-3 ena dagen och BIS-R den andra i valpklass I.


Marie med Alex

Anne och Frida med Moa som blev BIM, fick sitt andra Cert och avslutade med BIM/BIS-3 :)


Frida med Moa

Fridas vackre Ecco blev BIS-2 i valpklass II på söndagen.


Frida med Ecco


25 Mars 2009

Härligt vårväder men ändå kallt, vantarna fick vara på vid eftermiddagspromenaden. Tog lite bilder (visserligen bara med mobilen men ändå..)   härifrån "öa"... visst är det vackert?!

Förra helgen var vi nere i Malmö på Svensk Vinnar-utställning men det blev inget höjdarresultat för vare sig Tia eller Preben så det glömmer vi fort! Tias kritik hittade jag bland papprena så den kan ni få läsa. Prebens är puts väck (fast den var fin den med;)) Behållningen från helgen var ändå att träffa alla goa människor runt om :)

2 1/2 years strongly developed  bitch. Wellshaped head, good expression, good neck & shoulder. Excellent body, good hindquarters. Well boned. Good coat, correct movement. Detta tyckte domaren Paul Van Soelen.

 


15 Mars 2009

I morse tog jag med mig Tia och Hedvig ner till "badet". Det var strålande väder och Tia var nybadad och nytrimmad sedan kvällen innan, hon luktade såååå gott. Det första Tia gjorde när jag släppte dom lös var att hitta en sedan länge död fiskmås och rulla sig i. Visst är dom charmiga dom små?! Sedan tog hon även tillfället i akt att hoppa ner i det salta badet. Det fick jag tyvärr inget kort på för då fick jag använda röstresurserna för att snabbt få upp henne igen ;)

Vad händer där borta???

Just det... här var den döda måsen!

Lite morgonbus..

Chokladpralin bland klipporna...

... som avslutar med morgongymnastik.

En flygande vattenhund!

Nä nu skall jag gå och bada hundar, igen!


14 Mars 2009

Det verkar inte som om jag får till någon mer rapport från vår Cruftsresa! Så det får bli en liten kort sammanfattning.

Många fina hundar har jag sett under dessa dagar. På lördagen var vi och tittade på Gun dogs men vi satt mest som klistrade vid den ena cocker-ringen där hanarna var och där vi bl a hade vårt svenska hopp Ch Line Sam Hot Black Pepper med. "Peppe" kom på en mycket hedrande 2'a plats i en stor öppenklass! Grattis till dig Anna-Karin som alltid lika tjusigt visar din fina hund, vill även gratulera den stolte uppfödaren Tord!

Det var kul att se "Little Bernie" som Prebens bror heter i ringen. I början såg han ut som om han var lite obekväm med situationen men efter en stund fick han upp flåset ;) Klasserna var föresten väldigt svårt att förstå sig på, undrar om man någonsin kommer att lära sig det...

Vi stannade kvar och såg även gruppfinalerna. Sedan var vi ett helt gäng som åkte tåg till en förutbestämd indisk restaurang i närheten - där fick jag något som såg ut som rå fisk (inte sushi!) Jättegott var det INTE! Jag är inte så där enormt förtjust i indisk mat och nu lär det dröja tills nästa gång...

På söndagen åkte vi tillbaka till NEC och till Crufts för lite serious shopping så det var inte mycket vi tittade på hundar denna dag utan blickarna gick istället till... extra tillbehör, sånt som är bra att ha ni vet ;) Det blev koppel, sax och smycke för min del. På eftermiddagen tog vi en shuttle till flygplatsen och sjönk ner i stolarna där helt slutkörda! Även på flygplatsen var det hundar men inte showdogs denna gång utan snarare narkotikahundar. Det var 2 hundar i Birmingham som luktade på oss och även på Landvetter var det ett par stycken. Flygresan hem gick bra även om både Marie och Anne tyckte inte om den... speciellt Anne som inte fick ta någon "medicin" för att hon skulle köra hem.

Crufts gav mersmak och jag hoppas verkligen inte att det var sista gången :)

 


9 Mars 2009

Oj, vad kul och intressant resan till Birmingham och Crufts har varit. Helt slut är man efter denna intensiva helg! Resten av resereportaget kommer kommer senare i veckan när tid ges....

Men jag kan dela med mig av lite bilder. Först ut är Prebens kullbror Little Bernie (Dan-L's Dollar Note)  som visades av sin uppfödare Helle och kom på en mycket hedrande 4'e-plats av 20 i sin klass. Visst är han jättefin!

 

Här är också bästa tik och bästa hane från cockerspanielringen:

BEST OF BREED CC-Bitch Quettadene Seeing Stars och CC-DOG Ch Chavez Royal Liaison

Bästa valp:

BEST PUPPY Canigou Grace And Favour

En bild på en av mina favoriter som jag mycket väl hade kunnat ta med mig hem under jackan, han kom på en 4'e plats i puppy class (dogs)

Shanaz Sporran

Här är bästa cockerspanieln i gruppfinalen för Gundogs där den dock inte blev placerad:

Denna bilden är till Madeleine..... ;)

Sh Ch Nadavin  Julianna  JW ShCM (i gruppfinalen)

Mer kommer så småningom ...

 


6 Mars 2009

Länk till reseskildring - Crufts 2009 - Del 2

Preben har haft ännu en lyckad träff idag med Agnes. Tusen tack till mina "kennelhjälpare" som såg till att detta kunde genomföras!


5 Mars 2009

Länk till reseskildring - Crufts 2009 - Del 1


4 Mars 2009

Preben har haft besök idag av den lilla sötnosen Agnes! Eftersom jag inte är jätteduktig på det här med parning fick jag ringa en "livlina": Christel på Kennel Collowin! som kom hit som ett expressbrev och pang efter några minuter så var parningen ett faktum :) Va lätt allt går när man har rätt hjälp! Tusen tack Christel för din hjälp. Vet att du hade mycket att göra men ändå som kom du till undsättning *kram kram* Vill också tacka Inga-Britt och Erik för några trevliga timmar :)


Preben som har löst hängbiljett!

Nej, nu skall jag börja packa för i morgon bär det ju av till Birmingham :)


28 Februari 2009

Hemkommen från ett iskallt ridhus men med ett leende på läpparna :) Hedvig var sååå duktig idag och fastän hon var lite rädd och inte riktigt bekväm med situationen så skötte hon sig utmärkt, hon sprang som en drottning och flöt fram i ringen. Fick från flera håll höra att hon rörde sig jättefint - det var kul. Det var ju meningen med dagen att Hedvig skulle tycka det var åtminstone lite okej! Det var för en gång skull många mer hanar än tikar. Hedvig kom 3'a av tikarna. 9 stycken var anmälda i Prebens klass och även han kom som nummer 3.

Domaren Ingrid Karlsson (flatdomare) tyckte följande om Hedvig:

Söt 1 1/2-årig tik med feminint huvud. Något ljusa ögon. Bra hals o halsansättning. Stark rygg. Bra kors med välburen svans. Välanpassad benstomme med bra vinklar fram och bak. Vacker päls. Rör sig fritt och elegant när hon får upp farten. Välpresenterad.

Så här trötta är vi efter denna krävande dag:


25 Februari 2009

Jag förstår inte vad all tid tar vägen??? Hinner inte med något, har det med åldern att göra måntro ;) Just nu så räcker inte 24 timmar till per dygn men så är det väl många som känner. Mycket dålig på att uppdatera har jag också varit hmmm, får bli lite bättre på det!

Wavecatcher's Star Position... det lilla charmtrollet är fortfarande till salu till rätt hem. Helst till utställningsintresserad då han är riktigt snygg, vad månde bliva av denne lille kille? Helst av allt skulle jag vilja hämta hem honom (också) men eftersom det förhoppningsvis blir valpar här hemma senare i år får jag ta det lite lugnt.

Nu på lördag skall jag gå på en inofficiell utställning i närheten där Hedvig skall få bekänna färg i ringen. Hon är ju som sagt inte alls speciellt förtjust i denna mattes favorit"sport"! Men nu var det ett tag sedan och hon kanske har glömt av hur trist hon tyckte det var och helt plötsligt känner att "detta är livet"!...härligt önsketänkande ;) Hedvig har efter sina löp breddat sig ordentligt och ser riktigt trevlig ut. Skulle röntgat henne nu i januari men då passade hon på att löpa - det lilla trollet! Så nu väntar vi en tag och röntgar henne till våren.

Nästa vecka bär det av till Birmingham och CRUFTS med Anne och Marie OJ vad jag ser framemot det! Förhoppningsvis så Kommer det ett reportage därifrån när jag kommer hem...

I nästa vecka kommer också Prebens nya flickvän Agnes till Hönö för att hälsa på... få se vad resultatet kan bli utav det besöket/besöken, förhoppningsvis många fina små bäbisar :)

Lagt in en ny länk till en trevlig Fieldkennel här ute på öarna (Rörö) som heter Maxfield, kika gärna in där så får ni se på många härliga spanielbilder. Glöm inte kika på dagens blogginlägg för där finns någon som åtminstone jag känner igen.... väldigt väl ;)


16 Februari 2009

Nu är det endast denne snygge kille som finns kvar till salu!


Wavecatcher Star Position


15 Februari 2009

"Farmor" har varit och besökt Prebens valpar som nu hunnit bli 9 veckor. Anne har två stycken hanvalpar kvar som ser mycket lovande ut. (Hoppas att dom kommer till någon som är utställningsintresserad.) Hade varit väldigt kul att få se dessa i ringarna framöver.

Hade jag haft plats här hemma så hade denne ljuvlige kille fått åka med mig hem:


Wavecatcher Prim Star


8 Februari 2009

Mjölby 7/2: Jag och Marie R sammanstrålade på morgonen långt innan tuppen hade vaknat för att åka på utställning i Mjölby. Med oss hade vi Preben och Tintin. Först ut var Tintin som i en stor juniorklass blev uttagen av domare Liz-Beth Liljeqvist som en bland de 5 placerade! Han slutade som 3'a i sin klass med sitt första CK!! :) Näste man ut var Preben som sin vana trogen har slutat att äta pga att Hedvig löper *suck* Han var inte i sin livs form kan man säga och jag hade mina betänkligheter men vi sprang ändå in i ringen och se det gick ju riktigt bra :) Han slutade som två i unghundsklass och fick även ett litet Hp! Vår vån Frida Ankerson hade sitt livs dag och tog i stort sett Grand Slam :) Mer om det kan ni läsa på hennes hemsida. Grattis igen Frida!


24 Januari 2009

Idag har jag varit och känt och klämt på Prebens valpar som nu hunnit bli 6 veckor. Man blir ju SJUK!! Vilka härliga goa pirajor. Ja för vassa tänder hade dom minsann - som gjorde avtryck både här och där. Med lite otur kan man se ut som rena nåldynan i näsan ;) Kennelmamma Anne med familj bjöd på en trevlig eftemiddag/kväll med underbar mat och trevligt sällskap. Frida som har fött upp Prebens "fru" Skrållan kom också dit med sin familj och med mig i bilen hade jag en rutinerad hundkännare nämligen en av mina närmaste vänner: Christel Collowin Elmberg som har Engelsk Springerspaniel-uppfödning sen många år tillbaka. Lite bilder (typ flera hundra) hann jag också med ikväll. Här är några:

 

  

  

Vilka naturbegåvningar :)


8 Januari 2009

Året har börjat bra och behagligt... 2 1/2 vecka ledighet från jobb. Har haft vänner på besök både från när och fjärran (Eskilstuna ;))!  Har dessutom hunnit med att besöka Prebens valpar som i skrivandes stund är 3 1/2 vecka. Dom är så himla fina att man blir riktigt tårögd :) Hela kullen är mycket jämn med vackra huvuden och vinklarna sitter där dom skall... helt perfekta tycker farmor! Gå gärna in och titta på dom på hemsidan www.wavecatcher.se. Skall åka dit på lördag igen för att klämma på dom! Garanterat blir kameran nerlusad med valpbilder efter det besöket!

Höll nästan på att glömma..... Jag och Marie R var ju på My Dog den 5'e och 6'e på utställning. Härligt att för en gång skull ha nära! Marie's Tintin fick fina placeringar med Hp båda dagarna. Tia och Preben ställdes första dagen för domare Svein Helgesen och det gick fint för dom båda. Tia kom 6'a bästa tik och Preben som vann en stor unghundsklass kom även han 6'a... bästa hane. Dagen efter dömde Prebens uppfödare så då valde jag att låta honom stå över och enbart Tia fick springa vänstervarv. Hon slutade som 2'a i Championklass. Någon som jag uppskattade mycket är både Tias och Prebens fina kritiker. Så här sa Svein Helgesen om Preben:

Utmärkt typ och balans. Välskuret huvud, fint uttryck. Utmärkt hals och överlinje. Välkroppad och samlad. Goda vinklar fram och bak. Mycket god pälskvalitet. Mycket fina stabila rörelser.

 
Marie Johansson  |  marie@cockerblues.se    |  +46 733-16 46 00 Sweden                                       Webdesign: Icca.se