START   NYTT/NEWS   HUNDAR   KENNEL   VALPAR/PUPPIES   BILDER

 

201 2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007

 

23 December 2010

Julafton imorgon! Vad i hela friden tog den sista månaden vägen? Snö har vi haft länge nu och hundarna älskar det. Tyvärr är inte matte lika förtjust när det är så kallt men men det är bättre än regn.

Vi har varit i Värmland på utställning. Närmare bestämt i ett iskallt ridhus i Hammarö. Med mig hade jag lille Angus och Miss bikini Ängla som kom på en hedrande 2'a placering i sina klasser och jag är nöjd med det. Domaren Ing-Marie Hagelin tyckte att Angus var för rund för hennes smak och att han är lite rund kan jag väl hålla med om men det är så jag vill ha honom nu. Ängla fick även ett Hp vilket jag är mycket tacksam för... hon har inte mycket till päls nu efter att det ramlat av totalt efter löpet i somras. Domaren tyckte däremot att det var lagom med päls!

Jag har också varit i Motala och hälsat på den sista kullen av Preben-valpar. Det blev 5 sötnosar, 1 tik och 4 hanar.Två blr & tan och de övriga blr. Kennel Embas skall själva behålla en blå kille, ser fram emot att få träffa någon/några av "barnbarnen" i ringarna framöver. En utav hanarna "Embas Mio Min Mio" har blivit "finne" och bor hos Helena på Elmers Goldmine. Tack Mats och Pia för en härlig dag i ert sällskap och inte minst att jag fick klämma och pussa på valparna, lycka till med dom!


Embas Mr Sunbeam "Classe"Embas Mio Min Mio "Mio"

Nu börjar det närma sig My Dog i Göteborg. Men nu skall jag vara ringsekreterare istället för att visa hund. Har rekvirerat "proffs-handlers" till Angus som är anmäld i valpklass :)

Vill slutligen önska er alla en riktig God Jul och Gott Nytt År!


14 November 2010

Väldigt vad tiden springer iväg.. nu är det två månader sedan jag uppdaterade sist...
får skylla på att det finns Facebook nu för tiden ;)

Igår morse 04.00 ringde väckarklockan och både jag och Angus undrade om vi var riktigt kloka...
Vi åkte ihop med Marie R till Skåne, närmare bestämt Åstorp där SSRK hade sin utställning.

Det var bara Angus som jag anmält så han hade ensamrätt en hel dag på matte! :)

Angus var så jätteduktig i ringen och vann sin klass.. sedan slog han den fina tiken som vann tikklassen och blev sådeles BIR-valp 6-9 månader. Dagen avslutades i finalringen med en 4-e plats BEST IN SHOW! Är så stolt över min lille skotte :)


BIS-4 Craigdean Douglisakokr "Angus"


BIR Craigdean Douglisakokr "Angus"   BIM Suncox Wish Upon A Star "Lycka"


 12 September 2010

Full rulle hela helgen. Igår åkte jag ner till Kennel Light Sound i Torpsbruk För att titta på Preben-valpar som i dagarna är leverensklara. Det finns några mycket lovande valpar kvar att tinga! Klicka här för bilder på valparna helt underbara.....

Sedan blev det kräftskiva på kvällen hemma hos Frida o Micke och många trevliga vänner. Frida hjälpte mig att få fina fotografier på min "lammunge"... här kommer Angus 4,5 månad:


Skall bli kul att se hur han ser ut under all den där valppälsen ;)


7 September 2010

Í dag skickar vi ett jättegrattis till Tia och Prebens valpar som fyller 1 år! Hipp hipp hurra :)
Ängla, Pricken, Ior, Kålle, Ada, Freja och Bärta... stora flickor och pojkar nu!


5 September 2010

Då var min och Marie R's lilla husbilstur till Gränna överstökad. Jag hade Ängla och Angus med mig och dom var mycket duktiga mina små. Dock gick det lite bättre förra helgen än denna.

Angus var lite för lågställd igår ;) men... han fick jättefin kritik av domare Tord Lundborg (Line Sam) Han kom 3 (3) med hp i valpklass I:
Kraftfull ännu lågställd maskulin hanvalp. Vackert huvud. Fasta ögonkanter. Mycket bra förbröst. Välvinklad överarm. Härlig kropp. Korrekt kors. Välvinklat bakställ. Lovande pälskvalitét. Rör sig med bra steglängd och glatt viftande svans.
 

Ängla som verkligen är Miss Bikini nu kom även hon 3'a (7) med hp i juniorlklassen. Nu får vi nog stå över och vänta in pälsen. Hennes fina kritik:
Tik med fina proportioner. Feminint välskuret huvud. Lagom mycket läpp. Fasta ögonkanter. Vällagd skuldra, mycket bra förbröst. Lång välvinklad överarm. Bra kropp för åldern. Något sluttande kors. Välvinklat bakställ. Utmärkt ryggpäls, urfällt behäng men bra kvalitét. Rör sig med bra steglängd men trång fram.

Fick ett härligt kort från en Preben-valps framfart i spår-skogen. Lilla Bonnie - Tadington´s Poison Was The Cure, tack Ingrid & Taddy!:

Bonnie tracking29 Augusti
2010

Ibland går det väldigt snabbt att uppdatera hemsida. Kan ha liiiite att göra med om det går bra eller inte. Idag gick det då bra för mina små.
Resultatet från Gustavsberg/Uddevalla (SSRK): Lille Angus 4 månader vann valpklass I och slutade som BIS-2a :)) Ängla vann juniorklassen och slutade som 2'a bästa tik!.. med sitt livs första Cert. Oj vad stolt och glad jag blev :) Med mig hade jag även Marie Risbergs egenuppfödda Olivia som vann valpklass II och slutade upp som BIS-4a, grattis Marie! Valparna dömdes av Nils Molin och de vuxna av Helene Björkman.

Fler fina resultat från släkten:

"Freja" (Änglas kullsyster) Cockerblues Delta Lady med matte Pia i snöret fick en slät etta i juniorklass med fin kritik.

Prebenbarn:
"Disa" Light Sound Ulla Min Ulla kom 3'a i unghundsklassen med hp.
"Nemo" Wavecatcher Promising Star kom 2'a med ck i unghundsklass.
"Ellen" Wavecatcher Pure Starlight kom 4'a med hp i unghundsklass.

Grattis till er alla :)

Angus 4 months old
Försöker att få honom till att stå still!...Det var inte lätt och gick bara i några sekunder, tur att Frida Ankerson var snabb på avtryckaren ;)

Angus Gustavsberg
Angus on the move.
 

Angus Gustavsberg
På bordet

Angus Gustavsberg
 

Olivia Gustavsberg
BIR/BIM valp II Olivia och Albin (A Special One Well Done)

Tusen tack Angelica för bilderna!


Ängla 11 månader

Nu får vi se om det går enkelt att ladda om till Gränna nästa helg!


28 Augusti 2010

Idag fick jag ett trevligt samtal från Annelie som har "Bärta" Cockerblues Honky Tonky Woman. Dom är för tillfället på Gotland på en tvådagars-utställning, Bärta vann juniorklassen med HP (utav 5) Grattis Annelie :) Håller tummarna för morgondagen!

Jag och Ängla var ju i Norge som jag tidigare skrev. Det var mysigt att bara ha en hund med sig och pyssla om... om än lite långtråkigt. Ängla hade inte sina bästa dagar utan ville bara sova pga sin skendräktighet. Vi slutade som 4'a med Hp första dagen och 2'a med Ck den andra.

Förra helgen hade jag Ängla och Angus med till Västkustvalpen. Det var ett äventyr för lilleman som debuterade i ringen endast 4 månader och 1 dag gammal. Det var inte helt okomplicerat att få honom att göra som jag ville så det fick bli lite hipp som happ. Ibland rörde han sig jättefint men det var mycket kaninskutt emellanåt. Glad och trevlig var han och verkade tycka det var kul! Angus kom 2'a med hp för den engelska domaren Sarah Swigciski,

Very promising young blue, lovely head, good bone, everything in proportion, short and square, well angulated hind quarters. Vuarters. Very sound movements, lovely puppy but a real babery sound movements. Lovely puppy but a real baby.

Ängla kom även hon 2'a med hp i sin klass.

Nu blir det till att fixa till hundarna för imorgon är det utställning i Gustavsberg/Uddevalla.


11 Augusti 2010

Väldigt vad tiden går fort, speciellt när man har semester! Är nu inne på 4'e veckan och på måndag blir det att gå upp tidigt igen. Man lägger ju sig till med diverse olater som att sova länge när man är ledig...

För en vecka sedan drygt parade Preben Emba's Miss Maja och nu håller vi tummarna att det blir valpar hos Kennel Emba's i början på oktober. Lille Angus har kommit in väl i flocken och tillbringar sin mesta tid med Tia som verkligen är favoriten. Han växer och frodas och äter som en hel häst! Den 21'e blir Angus 4 månader och dagen efter skall vi entra ringarna för första gången. Det blir på Västkustvalpen, Ängla skall också med..

Till helgen som kommer åker jag och Ängla till Oslo med husbilen för att vara med på två utställningar. Den ena är Crufts kvalificerande och den andra Norsk Vinnare. Får se hur det går där!21 Juli 2010

Nu har semester börjat och jag är ledig i 4 veckor! Härlig känsla..

Preben har blivit pappa igen i natt :) Agnes på Light Sound har fått 6 fina valpar, (2+4) alla blå:


I lördags morse åkte jag, Marie R och Kiki (som har Prebenvalpen Disa från Light Sound) till England. Målet var Great Malvern i Worcester där den stora Club Showen går av stapeln.
Vi landande i Stansted och jag vet inte riktigt vad jag hade tänkt på men vi hade hyrt en bil och jag skulle köra!!! Jösses.. som tur var fanns det en bil till som skulle till Malvern och jag kunde hänga på Matchpoints (Kenneth och Lena), Vita Hotellet (Anders) och Monica Hoffmann. Kenneth körde och SOM han körde... jag fick hänga på så gott det gick. Första halvtimman var en riktig mardröm, jag har ju aldrig kört i vänstertrafik. Sedan slappnade jag av lite och kunde till och med prata med mina medresenärer ;)

Vi checkade in på ett gulligt bed and breakfast "Portocks End House". Vi bestämde oss för att ta taxi till en "by" i närheten. Värdinnan rekommenderade Upton där det pågick en bluesfestival, trevligt med attans så svårt att få tag på middag! Öl var det däremot inga som helst problem att finna. Till slut köpte vi fish & ships från ett "hål-i-väggen"-ställe. Godare hade vi ätit men det var helt okej ändå.

Söndagen åkte vi till Club Showen där jag skulle få träffa min varmt efterlängtade nya valp: Craigdean Douglisakokr - "Angus". Han var 4 veckor äldre och ännu härligare än sist :)

Club Showen var mycket trevlig och jag såg många vackra cockrar. Träffade många trevliga människor där också även långväga ifrån.

Här kommer en bild på The winners!:

Best Puppy: Lindridge Turning Point
BIS: Sh Ch Lujesa Touch The Sky Jw
RBIS: Shanaz Sporran Jw

Wilma Reids Shanaz Sporran har ju figurerat i mina nyheter några gånger tidigare. Tycker han är riktigt snygg och inte mindre snygg var han här :)

Resan hem:
På måndagen var det dags för nästa utmaning: köra bilen in till Birmingham för vi skulle lämna av den i närheten av tågstationen MITT INNE I STAN!!! hua mig, men det gick och efter ett antal timmars väntan på perrongen skildes våra vägar åt. Marie och Kiki åkte till Stansted/London medans jag och Angus tog tåget till Manchester Airport.


På tågstationen

Angus var så lugn och fin på tåget tills det var 10 minuter kvar till Manchester Airport då började han bli lite småstressad. Jag tog upp ett cellstoff-underlägg jag fått av Sheila och lade den på golvet och lyfte ner honom. Han satte sig direkt ner och kissade... mycket!

Vi kom till flygplatsen vid 4-tiden och jag hade vissa problem i tullen.  ... De sa åt mig att sätta honom i tygväskan han åkte i, nej nu jäklar tänkte jag nu skall dom ha in honom i den där tunneln där dom scannar väskor! Nej då sa tullgubben och skrattade. Han tog väskan och gick runt scannern och ropade på några kollegor och vips var det 3 kvinnor där som sakta öppnade dragkedjan på väskan och dom var nog inte riktigt införstådda med vad som var där i. Men vilket ljud det blev på dom när Angus sträckte upp sitt lilla huvud :) Efter 10-15 minuter fick jag så honom tillbaka.

Väl ute från tullen kände jag att hjärtklappningen gav med sig lite, det är ju lite pirrigt man vet aldrig vad dom kan få för sig...och vi tog en fika på flygplatsen. Han charmade mest alla som såg honom. Lilla svansen gick konstant!

På flygplanet som lyfte vid 7-tiden fick vi ett eget säte till Angus. Han lade sig ner och sov i stort i de två timmarna flyget tog till Göteborg, underbart. Vi blev mycket väl uppassade av flygvärdinnan som undrade om allt var bra eller om vi behövde något. Snälla folk på City Airlines :)


I flygplanet

När vi landat på Landvetter skulle vi enligt alla anvisningar gå mot rött i tullen. Där mötte oss två barska män med stor hund oj oj tänkte jag och stoppade snabbt Angus i sin väska igen. Men efter att visat upp hans pass så fick vi så småningom passera ut *pust*

Väl hemma blev han mött av sina nya "syskon" som var väldigt intresserade av denne nykomling. Tia fick första stunden med honom då dom andra var lite för uppspelta.

När dom väl lugnat ner sig blev det att umgås med Pricken och Ängla. Pricken blev så glad för sin nya kompis att han nästan slog knut på sig själv. När han väl lugnat ner sig lekte dom alla som om dom känt varandra i all evighet, fantastiskt.En lång dag var till ända och en liten trött hund hade flyttat hem....


23 Juni 2010

I helgen var det utställningar: "Triple International Dogshow" i Jönköping. Lördag, söndag och även måndagen. Jag hade med mig en löpande Ängla som precis gick in i juniorklassen för första gången, 9 månader gammal samt en Preben som i vanlig ordning inte äter när det finns go-doftande kvinns i närheten!

Första dagen överraskade Ängla rejält med att bli klassvinnare, den enda med CK (av 9)! Hon blev avtackad som hund nr 6 i Bästa Tik. Vilken debut :)
Andra dagen var inte domaren lika imponerad av henne och hon slutade som 4'a (av 10). Tredje dagen blev det en repetition av lördagen, dvs 1'a med CK, också här var hon den enda som fick CK. Helt överlycklig blev jag när hon sedan blev 4'a Bästa tik :) Preben imponerade inte lika mycket men fick ändå 1'or med placeringar i två av de tre dagarna men med mycket fin kritik.


Ängla och jag i lite lätt regn på lördagen....

Stolt var jag också över att "Bärta" C. Honky Tonky Woman fick 1'a pris med HP alla tre dagarna och i blev placerad på 4'e platsen två ggr. Sedan hade vi Kiki med också som har en Prebendottern  "Disa" som också skötte sig med bravur och fick mycket fin kritik. Ser framemot att se er mer i ringarna framöver :)


14 Juni 2010

Idag har Ior flyttat till Anna-Karin med familj i Herrljunga. En helt underbar familj som dessutom har en svart go' cockerkompis Laban som han kan ha det trevligt med. Lycka till! :)

I helgen har jag varit i Skottland. Läs mer om det här


6 Juni 2010

Vilket härligt väder vi har haft idag i Vänersborg, varmt och soligt! Ja nu var det verkligen en ny domare denna utställningen. Jag blev "utskälld" för att jag hade mamma scans köttbullar som han tyckte luktade illa ;) Nåväl, det fick han allt stå ut med!

Ängla blev i sitt sista framträdande i valpklass 4'a och syster Freja 5'a. Dock med trevlig kritik...Nu väntar juniorklass i Jönköping.
Preben blev 2'a med CK i öppenklassen och slutade som 4'a Bästa Hane. Domaren talade om att han var väldigt förtjust i Preben men att han ville ha honom lite fetare! - Det vill jag med ;)

Prebendottern Disa fick även hon en 1'a och blev placerad som nr 4'a i juniorklassen :) och ytterligare en dotter: Skrållan fick en etta med bra kritik.

Prebens kritik:
Bra typ, maskulin. Bra uttryck.Bra förhållande skalle nosparti. Bra hals. Bra rygglinje. Kunde vara bredare över länd och kors. Bra förbröst, lagom bröstkorg. Raka framben. Lagom vinklad i knä -has. Något nytrimmad. Rör sig fritt.
 


3 Juni 2010

Helgen som var tillbringade jag och Marie R i Hasslarp. Vi bodde på utställningsplatsen i min nya husbil - väldigt smidigt. Önskar bara att jag kunde vara lite mer förtrolig med gasen hmm, nåväl det kommer väl!

På lördagen dömde Laurent Pichard. Preben fick en slät etta och Ängla kom 3'a, båda i stora klasser. Bättre gick det för Maries Olivia som blev BIS 4'a i valpklass I! Söndagen gick lite bättre för oss, då blev Preben placerad som 3'a i klassen och Ängla vannvalpklass II, hon slutade sedan som BIM, lite skönt för då kunde vi åka hem tidigt ;) Söndagens domare var Göran Bodegård som gav Ängla följande kritik:
Stilig, välbyggd, skönlinjerad tik - ngt generös i formatet. Vackert huvud. Snygg nacke och överlinje. Fin kort kroppslängd. Bra konstruktion fram och bak. Utmärkt pälskvalitét.


Foto: Jörgen Johansson


Här är placering på valpklass II tikar. Prebens döttrar: Cockerblues Mustang Sally (1), Tadington's Poison Was The Cure (2) och Tadington´s Bite The Hand (4) (foto: Tadingtons)


Preben (foto:Tadingtons)

Prebens kritik:
Utmärkt storlek - mkt fina proportioner. Tilltalande huvud, mkt fina öron. Utmärkt bröstkorg. Snyggt bakställ. Bra rastyp och effektivitet i rörelse. Trevlig helhet.

Nu lägger vi Hasslarp bakom oss och ser fram emot en ny utställning med ny domare! Nästa för Preben och Ängla blir redan till helgen i Vänersborg där det blir för en dansk domare: Svend Lövenkjaer.

Har glömt att skriva att Prebens första avelsklass blev BIS-avelsgrupp i Nödinge (V Cockerklubben) den 22'a maj! De som var med: Cockerblues Mustang Sally, Cockerblues Delta Lady, Wavecatchers Stars Poem samt Light Sound Ulla Min Ulla. Tack alla ni för att ni väntade med mig ända till slutet :)

Kritik av domare Tuija Christensen (DK) kennel Sheerclever:
Mycket jämn grupp. Hane med 4 unga avkommor.  Bra huvuden, bra kroppar. Alla har bra päls och rör sig bra!


18 Maj 2010

Idag har Preben parat Light Sound Pierina "Agnes", vi håller tummarna på att det blir lika fina valpar denna gången som i deras  förra kull :). Inga-Britt och Erik (Kennel Light Sound) hade turligt nog med sig just en av dessa valpar från den tidigare kullen som de behållt: Light Sound Ungmön På Kärringön "Stumpan" nu ett år gammal.

Vilken tur att jag hade kameran till hands, här är vackra Stumpan:


16 Maj 2010

Världens underbaraste vän är till salu...

"Ior" Cockerblues Dignity 8 månader är mycket lyhörd och vänlig, tycker om att gosa. Han är väldigt lätt att ha med sig överallt, han är trygg i sig själv. Tycker om både djur och människor. Vi har precis gått valpkurs ihop, han har bara bott hemma hos oss.

Han är mycket lättlärd och har du planer på att träna/tävla ex lydnad eller agility med din hund är han perfekt. Han säljs endast till någon som vill jobba och utveckla honom.

Ior är heriditärt fri från PRA prcd samt FN.

Är du intresserad.. ring 0733-164600 eller maila.


2 Maj 2010

Ytterligare en fin och duktig Prebendotter: Tadington's Poison Was The Cure "Bonnie" 5 månader gammal, har precis hämtat sin första duva :)

Husse Taddy är stolt:29 April 2010

Här kommer en bild på ytterligare en Light Sound valp.. tillika Prebendotter: "Stumpan" Light Sound Ungmön På Kärringön som gjort nu har gjort debut i juniorklass. Hon slutade på en mycket hedrande 2'a placering:

Nu har jag äntligen även fått ihop en sida till Ängla :)
 5 April 2010

Idag har vi haft mycket trevligt besök utav en Prebendotter: "Astrid" Light Sound Under My Skin. Astrid med husse och matte bor på Ekerö i Stockholm och det var verkligen kul att få detta besök. Astrid lekte så fint med Ior, Ängla och Pricken :) Vi avslutade besöket med en liten stund i trimrummet. Så här tjusig blev hon, matte Ann ställde upp henne fint:


Tog en bild på Ior i sin valppäls, kan det verkligen vara en cocker under all den päls???
Får se om några veckor ;)


4 April 2010

Vår i luften! Idag hämtade vi hem vår husvagn som stått i en lada hela vintern. Skall bli kul att åka på utställningar med vagnen påhakad :) Påsken har varit som vanligt här ute på öarna - lite halvstökig. Många visslande och smällande från raketer men hundarna klarade det bra som tur var.

Har börjat på valpkurs, var i valet och kvalet om vilken valp som skulle få gå med, det fick bli Ängla. Pia kom också med sin lilla Freja (fd Beda). Trevligt att träffa henne igen efter några månader.

Förra helgen var vi i Bohus med Ängla, Tia och Preben. Det var många Prebenbarn där bl a "Disa" Light Sound Ulla Min Ulla som jag fick den stora förmånen att visa på Lördagen. Söndagen visade Kiki henne själv med bravur. Här kommer några bilder som Anglica har tagit:


Ängla
 


Preben


Tia

Här är bilder på Prebenbarn med andra uppfödare:


Disa


Bonnie


Frasse


Nemo i sin vårdress


Vi hade dessutom långväga helgbesök från Skåne. Ingrid och Taddy från Tadingtons kennel. Med sig hade dom alla sina 9 hundar (bl a 4 valpar efter Preben), med bra logistik fungerade det mycket bättre än man kan tro. Det var ju ändå 14 hundar inomhus. Vi hade en härlig helg :) Gott att äta, dricka och mycket hundprat. Tack vänner för att ni kom! Tråkigt var dock att vi fick med oss magsjuka på hundarna från Bohus. Nu är dom friska igen som tur är.

Resultaten för lördagen:
Ängla 2'a med Hp, valpklass II

Tia 4'a i Championklass
Preben fick en slät 1'a.

Bärta - Cockerblues Honky Tonky Woman 3'a
Kålle - Cockerblues Man In Me 1'a

Bonnie - Tadington´s Poison Was The Cure blev 4'a i valpklass I
Disa blev 5'a i sin debut i juniorklass!
Frasse - Wavecatcher Star's Poem gjorde debut i unghundsklass efter att ha varit mycket sparsamt utställd och slutade som 3'a med ck!
Nemo - SE VCH-Wavecatcher Promising Star iklädd endast vårkostym (enl domaren) fick en slät 1'a.


Resultat för söndagen:
Ängla BIR-valp och slutade sedan som BIS-reserv. Det var en lång dag för henne och hon var helt slut när vi åkte hem!
Preben 1'a pris med en reservplacering.
Tia 4'a med Ck i Championklass.

Bonnie - 3'a med hp
Disa fick en slät 1'a, Nemo likaså

Nästa utställning bli i Larv med då endast med Ängla eftersom jag förhoppningsvis skall sitta som ringsekreteraraspirant, har anlitat Marie Risberg som proffshandler ;)


7 Mars 2010

Tänk vad tiden går! Idag är det 6 månader sedan Tia och Prebens valpar föddes. Ängla, Pricken och Ior bor kvar här hemma meningen var att jag skulle sälja en av hanarna men men... vi får se tiden an :)

Hedvig har flyttat till ön bredvid och bor numera hos Susanne och Janne, där lever hon som ensamhund och har det verkligen helt underbart. Hon trivdes inte riktigt ihop med alla andra hundarna här hemma. Efter en månad på Öckerö har hon blommat ut och har fått ett riktigt gott självförtroende. Tack snälla snälla Susanne med familj för att ni tar så god hand om henne.

Förra helgen var valparna på en inofficiell utställning utanför Göteborg. Pricken, Ior och Kålle placerade sig 2-4 i hanvalpsklassen. Ängla 1'a i tikklassen. Ängla blev sedan BIR-valp. Tyvärr kunde vi inte stanna kvar till finalerna...

På fredag åker jag och Marie Risberg till Birmingham för att återigen sitta och njuta vid ringside och titta på Cockrarna på Crufts :)


14 Februari 2010

Tack alla som gratulerat till våra framgångar i går. Det värmer :) Känns kul nu när Preben ätit upp sig lite att han fick ett Cert! Tia har byggt upp sin kropp fint efter valparna och är i riktigt fin form.

Gårdagen började väldigt tidigt. Klockan ringde 03.45! usch då... det är ju inte så lätt att lägga sig i tid kvällen före heller.
Jag hämtade upp Marie Risberg med sin Alex utanför Göteborg och på halkiga vägar körde vi de dryga 20 milen upp till Mjölby. Lite snö föll under tiden och det känns ganska olustigt att vara ute på vägarna då. Jag som brukar sätta hastighetsrekord på dessa långa sträckor körde väldigt långsamt! Bättre att komma fram lite sent än inte alls. Nu var det gott om tid och vi anlände strax efter 8.

Domare idag var Nils Molin. Först ut var Maries Alex som slutade som 3'a med Hp i juniorklass - grattis igen Marie! Sedan var det Preben som vann öppenklassen och till min stora glädje blev han placerad 3'a efter två champions i Bästa Hane vilket gav honom Certet :) På bilden nedan hann jag tyvärr inte borsta honom fin utan han var rejält tilltuffsad av mattes glädjerus.


Foto: Marie Risberg

Prebens kritik:
Mycket tilltalande hanhuvud, stilig överlinje. Maskulint vackert uttryck. Utfyllt nosparti. Korrekta öron. Mycket bra anatomi, men är en aning tunn i kroppen. Rör sig mycket bra men har ngt utfälld päls.

Sedan var det valparnas tur där Christina Daniels dömde. Ior gick ensam i sin klass men han fick Hp och fick således tävla mot bästa tikvalpen där Ängla vann i konkurrens med två andra söta flickor! I bir/bim fick jag hjälp av Frida att handla en mycket livlig Ior som mest ville leka i ringen, tusen tack Frida! Änga blev den som drog det längsta strået till slut och blev BIR-valp.


Foto: Susanna Rehn

I finalen överaskade hon mig med att bli BIS-valp I. Vilken grej! :)


Foto: Frida Ankerson

Sedan var det snabbt ut med Tia som verkligen var taggad och och vann championklassen. Hon var i sitt esse idag och det var verkligen jättekul! När hon sedan även placerade sig i topp som Bästa Tik var glädjen stor. Som grädde på moset vann hon över en stilig röd hane: SE U(u)CH Maxi Mates Isidor The Blacksmith.


Foto: Frida Ankerson

Dagen avslutades i BIS-finalen och där visade Tia igen att hon är i fin form: Hon vann över alla de andra vackra spaniels och slutade som BEST IN SHOW!

Behöver jag säga att milen hem i bilen var väldigt lätta ;)

Idag fick vi besök av "vår" lilla Ada med familj. Hon var så jättesöt och påminde mycket om Tia i huvudet (till skillnad mot de flesta andra som ser ut som mini-Preben). Tack så hemskt mycket för besöket och den fina blomman. Verkligen kul att se valparna nu när dom blivit 5 månader.


13 Februari 2010

Snabb uppdatering innan jag rasar ihop i soffan ;)

Vilken dag vi hade på SSRK's utställning i Mjölby:

Ängla - BIS-valp I
Ior - BIM-valp I
Preben - 3'a bästa hane med CERT
Tia - avslutade dagen med bravur och blev BIS!

Får uppdatera lite mer när jag tinat upp om några dagar... jisses va kallt det är att vara i ett ridhus hela dagen.


8 Februari 2010

Helt underbart lovande söta valpar söker hem med mycket kärlek i:


                           www.ploys.se   


6 Februari 2010

Idag har valparna gjort debut i utställningsringen - 5 månader gamla. En liten inoffare några mil hemifrån med drygt 200 hundar. Kallt som bara den i ridhuset! Jag hade med mig Ängla, Ior och Pricken fast Pricken var inte anmäld, tyckte det var bra med lite träning för dom alla... det är ju lite annorlunda miljö minst sagt. Anmälda var också Bärta och Kålle. Alla fick strålande kritiker med Hp från en duktig domare. Ängla slutade upp som BIR-valp och Ior BIM.

Änglas kritik:
Elegant feminin tik med bra huvud. Bra hals, förbröst och bröstkorg. Bra överlinje. Bra kors. Välvinklad fram och bak för åldern. Rör sig med mycket bra steg runtom.

Iors kritik:
Maskulin hane med bra huvud och uttryck. Bra huvudproportioner. Bra hals. Mycket välutvecklat förbröst och bröstkorg för åldern. Bra överlinje. Välvinklad fram och bak. Ngt lång i länden.  

Ett bra genrep innan Mjölby nästa helg :)           
1 Februari 2010

I helgen var jag på den fjärde och sista delen av den mycket intressanta kursen som anordnades av Västra Kennelklubben - Anatomi och Bedömning. Totalt 8 hel-dagar (under drygt ett år) där vi verkligen har fått lära oss mycket av duktiga och inspirerande domare.

Idag har jag trimmat lille Kålle lite inför en inoffare i helgen.  Oj vad fin han är och så väldigt lik sin far Preben. Vad kul det är att få träffa valparna som flyttade för snart 3 månader sedan, tiden flyger verkligen iväg.

 


                         


10 Januari 2010

Efter 4 dagar på My Dog i Göteborg känns det som om man är helt slut! På torsdag och fredag ställde jag Tia och Preben, resultaten blev så där.. släta 1'or.. Tia med ck, båda med jättefina kritiker. Vad som var glädjande var att jag fick visa en Prebendotter "Disa" Light Sound Ulla Min Ulla i valpklass och där blev hon 2'a med hp utav 10! Jätteroligt - Grattis Kiki! En strålande kritik fick hon med.

Lördag och söndag har jag gått ringsekreterarelev så nu är det bara 3 aspiranttjänstgöringar kvar innan man är klar.


6 Januari 2010

Idag har det trimmats och fönats så nu har jag välluktande mjuka cockrar som springer runt :) I morgon och även på fredag skall Tia och Preben med till My Dog här i Göteborg. En för tjock och en för smal! Valparna deras måste väl bli helt perfekta eller? :)

Nu puttrar grytorna i köket och vi väntar besök från Eskilstuna. Ser fram emot att träffa min vän Nina igen. Det var ett helt år sedan sist! Med sig denna gång har Nina en kompis som heter Mona som skall tävla i Elit-lydnad med sin BC på My Dog. Skall ta med mig kameran imorgon... kanske jag kommer ihåg att ta några kort :)

 
Marie Johansson  |  marie@cockerblues.se    |  +46 733-16 46 00 Sweden                                       Webdesign: Icca.se