START   NYTT/NEWS   HUNDAR   KENNEL   VALPAR/PUPPIES   BILDER

2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  200710 November


Sedan sist har vi varit på tre utställningar: Först Clubshowen i Västerås som var riktig trevlig. Välorganiserat och på ett bra ställe! Åkte tillsammans med Angelica och Ingrid. Jag hade Olsson med mig (Ronja var hemma och hade en släng av magsjuka efter att ha ätit ankbajs!) Olsson vann en stor öppenklass (13) men sedan i Bästa Hane fick han "nippran" och kunde inte ta ett rätt steg inte heller kunde han stå still... Jag fick även visa två av mina vänners hundar också vilket var mycket trevligt. Lilla Julie som gick i valpklass II, hon kom 4a med Hp i en jätteklass. Julie är Angus fina dotter från Ricemountains, och ägaren är Angelica! I veteranklass visade jag Ingrid o Taddys supercharmiga lilla CiCi... hon slutade upp som BIR-Veteran :)

I Växjö förra helgen kom både Olsson o Ronja 2a i sina klasser med CK. Här fick jag också visa Olssons fina dotter från Himlahunden: Snäckan! Även hon kom 2a (med hp).

Nu till gårdagens utställning i Åstorp dit jag och Angelica åkte....
Det började väldigt bra då Angelica blev BIR-valp med lilla Julie :) Sedan vann Olsson en stor öppenklass (9) och slutade upp som 2a Bästa Hane med Cert och CHAMPIONAT!! Numera kan han titulera sig:
DK JV-12 NORD JV-12 SE (u)CH DKUCH Craigdean Ollison

 16 September

SKK Ljungskile/Backamo gick det fint för mina små. Olsson vann unghundsklassen och blev 3a Bästa Hane med CERT :) Cockerblues Loch Fergus "Fergus" kom 3a i samma klass med Ck <3  Lilla Ronja vann också sin unghundsklass och slutade upp som 4a Bästa tik. Alla fick fina kritiker!

Sedan var vi ju en tur ner till Tyskland (Rostock) igen, på en Internationell och där vann Olsson o Ronja sina klasser och fick var sitt VDH CAC.. Lycklig lycklig. Nu väntar vi nog fram till våren innan vi tar Tyskland igen, men himla kul är det där :)


Fergus


Olsson on the move


Lilla Ronja på bordet

Rostock:


Olsson på bordet


Ronja i ringen12 Augusti


Yessss... va kul :) Ronja blev BIR igår i Ronneby Int. utställning. På köpet fick hon då CERT och CACIB :) Olsson vann unghundsklassen och slutade upp som 3a i Bästa hane med R-CERT och R-CACIB. Happy happy!

Jag hade det stora nöjet att också få visa Olssons "första fru" som ställdes officiellt första gången, 3 år gammal. Snozan (Himlahunden) skötte sig bra mellan varven och kom 2a med CK i en stor öppenklass. Hon var sedan den sista som blev avtackad i Bästa Tik.. så man kan säga att hon blev 5a där :)


Jag och RonjaJag och Snozan

Nu laddar vi om inför Backamo och sedan blir det en tripp ner till Tyskland igen, denna gången en CACIB utställning i Rostock :)25 Juli

Ja nu var det länge sedan det kom till en uppdatering på hemsidan så här kommer en komprimerad ....

Den 9'e mars åkte jag och min sedvanlige "vapensyster" Marie till Crufts i Birmingham, England. Mycket trevligt som vanligt.
I år hade jag även min Ronja kvalificerad och anmäld men kunde inte ta med henne då jag inte kunde ordna transport dit.

23'e mars Malmö Int. Olsson blev bästa hane från unghundsklassen med CERT och CACIB samt BIM :) Lilla Ronja i juniorklassen blev 3'a i en stor klass med CK.

6'e och 7'e April var det dags för premiärturen med husbilen, denna gången till Kungsbacka . Ronja fick Excellent båda dagarna med som bäst en 4'e placering. Olsson som vann unghundsklassen båda dagarna med CK fick olyckligtvis en säkerthetsnål (öppnad) in mellan tårna och blev tillfälligt halt när det var dags för bästa hane! Tur att vi hittade den men då var ju olyckan redan skedd och han vågade inte springa på ordentligt.

Den 10'e och 11'e Maj åkte jag och Tina Möck, ägare till Fergus (Cockerblues Loch Fergus) på en liten tripp till vackra Gotland, naturligtvis var det utställningar där ;) Fergus slarvade bak första dagen och fick ett KEP, dag 2 strök vi honom. Ronja blev 3a med CK i klassen ena dagen och dag 2 vann hon klassen och kom 3'a Bästa tik med R-CERT. Olsson vann unghundsklassen båda dagarna och slutade 2'a samt 3'a Bästa hane med R-CERT båda dagarna.

25'e och 26 Maj var det dags för Hasslarp i Skåne, jag parkerade min husbil så käckt utanför Ingrid och Taddys (Tadingtons Kennel)hus någon mil därifrån. Ronja blev 3a  i klassen första dagen och dag 2 vann hon klassen med CK och kom 4'a i Bästa tik med ytterligare ett R-CERT. Olsson blev 2'a Bästa hane med CERT ena dagen och fick R-CERT den andra.

4'e Juni... en sorgens dag. Vi fick säga farväl till Linus - Perchwater Unique Rain. Efter en tids sjukdom fick han somna in.. lille vännen, det gör ont i hjärtat <39'e Juni Vänersborg: Ronja vann återigen juniorklassen med CK och tog ett till R-CERT. Olsson kom 2'a med CK i klassen.

10-15'e Juli: Club Show i Malvern England. Jag,, Marie, Ingrid och Taddy åkte på minisemester och beskådade vackra cockrar och träffade trevliga människor.. det är verkligen en upplevelse att åka dit, rekommenderas varmt :)

19-21 Juli, Soltau Tyskland: Tillsammans med Ingrid och Taddy åkte vi till Soltau på 3-dagars utställning. Det var mycket trevligt! Har aldrig tidigare ställt ut i andra länder än Danmark och Norge så det var annorlunda... Vi fick strålande resultat!! Både Ronja och Olsson vann sina klasser alla 3 dagar. Helgens resultat blev:
Olsson: 3 VDH, 2 CLUB CAC samt 1 CLUB R-CAC
Ronja: 3 VDH och 2 CLUB CAC
Tadingtons lilla underbara veterantik CiCi var lika framgångsrik hon och kan nu titulera sig:
NORD VW-12 KS Veteransgr-13 DE-Veteran-Klub Champion Aro's Blue SerenadeDK JV-12 NORD JV-12 Craigdean Ollison (Olsson) i Soltau Tyskland.


Valpar: Olsson fick 5 små underverk den 13'e April hos Kennel Himlahunden i Blekinge (2 tikar och 3 hanar). Olsson-valpar fick även Kennel Maxi Mates den 5'e Juli (3 tikar, 2 hanar).
Angus fick 7 vackra valpar hos Kennel Silverblue i Danmark den 24'e Juni (5 tikar, 2 hanar).
Olsson väntar på att den tredje kullen efter honom skall födas i början av Augusti hos Kennel Kjoxie i Skåne.

Själva hoppade vi över den tilltänkta parningen mellan Ängla och Kevin denna gång pga att Ängla började löpa för sent. Vi skjuter det till nästa löp och ser om det passar bättre tidmässigt :)
 1 Mars


Planerade valpar uppdaterat!
 17 Februari


SSRK Mjölby förra helgen gav följande resultat:
Craigdean Ollison ”Olsson” vann juniorklassen med CK och placerade sig som 3’a Bästa Hane med Cert, det var hans första Svenska! Ricemountain’s Caol Ila ”Ronja” placerade sig som 3’a med CK (av 8 i juniorklassen) Domare: Anki JohanssonDK JV-12 NORD JV-12 Craigdean Ollison

 8 Januari

Helgen som gick var det Göteborgs stora utställning MY DOG. Naturligtvis var vi där och resultatet blev Följande:
Dag 1 Ronja: Excellent, Fergus: (som gjorde officiell debut i kängurustil): VG ;)
Dag 2 Ronja: Excellent 1a med CK i en stor Juniorklass, Fergus: Excellent :)
Som grädde på moset blev Ronja kvalificerad till Crufts igen!!!  Fast denna gång till år 2014!


Ja... här kommer Fergus flygande :) Foto: Angelica Mansfield Nilsson1 Januari

Idag utökades flocken med ytterligare en härlig kille: DK JV-12 NORD JV-12 Craigdean Ollison. Olsson som han kallas numera är 16 månader och en fantastisk hund. Mer om honom kommer så småningom. Olsson har ju figurerat tidigare i mina nyheter då jag fått äran att visa honom och dessutom ha med mig honom till både till Stockholm och Danmark. Olsson har HD:A, Ögon UA samt hereditärt fri från anlaget PRCD/PRA samt FN.

Här är lite bilder från i somras då han var 8 månader! 

                             

 29 December 2012

På årets sista inofficiella utställning hade jag med mig Ronja och Ängla samt Fergus med Stor- och lillmatte. Vi var i Kvänum och arrangör var Skaraborgs Kennelklubben. Vår domare var den rutinerade LizBeth Liljekvist. Ronja vann juniorklassen, Ängla vann öppenklassen och Fergus vann även han juniorklassen. Jo det var mer cockrar med... totalt 24 st ;)

Ronja blev Bästa Tik och BIR och Ängla 2a BT. Fergus vann "herr"klassen och slutade då som BIM. Ronjade slutade upp som BIG 2a :) Trevlig dag men i en yttepytteliten hall och snorhalt på utsidan!
 19 December 2012

Årets sista officiella utställning i helgen som var gick i både sorgens och glädjens tecken. Jag förlorade min vän Pia på Embas Kennel som mycket hastigt gick bort medans jag var i Stockholm med hennes och Mats härlige Ollison. Hon är så väldigt saknad.....RIP Pia <3

Förutom Ollison hade jag med mig Angus dotter Ronja som debuterade i Juniorklass endast 9 månader och 2 dagar gammal.
Resultaten blev att Ollison fick Excellent och blev oplacerad i den stora juniorklassen (14 anmälda) med jättefin kritik! Lilla Ronja slog till på stort, hon fick Excellent och vann en nästan lika stor tik-klass med CK (13). Ronja fick även den fina titlen: Svensk Juniorvinnare 2012 (SE JV -12) och blev kvalificerad till Crufts 2013. Stort för en liten tjej.. och för mig!

Stort grattis till Ronjas uppfödare Marie Risberg som så vanligt var mitt resesällskap :) Marie R hade med sig sin Kevin och Ronjas mamma Olivia som också fick Excellent med fina kritiker, Kevin blev även placerad i den stora klassen. Med mig hade jag också Kennel Tadingtons fina veterantik CiCi och även hon fick Excellent och kom 2'a i klassen med CK!

Domaren för Juniorer och Veteraner var Mrs Penny Williams från England.
 UK:
Lovely head and expression, very well balanced with excelllent construction, lovely outline, strong topline, good tailset, very cockery. excellent movement with good carriage, very well presented.
Ronjas kritik:

Lovely head and expression, very well balanced with excelllent construction, lovely outline, strong topline, good tailset, very cockery. excellent movement with good carriage, very well presented.

Marie Johansson  |  marie@cockerblues.se    |  +46 733-16 46 00 Sweden                                       Webdesign: Icca.se