START   NYTT/NEWS   HUNDAR   KENNEL   VALPAR/PUPPIES   BILDER

 

201 2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007

 

14 December 2011

Förra helgen var vi på Nordisk Vinnarutställning 2011 i Stockholm och ställde ut Angus. Mitt resesällskap som vanligt var Marie R med sin Mozart. Domare var David Shields UK och det var trevligt att få en bedömning av en så erkänd duktig domare. Angus fick mycket fin kritik men tyvärr var han lite för trött efter en mer eller mindre sömnlös natt så röra sig snyggt som han brukar var det inte tal om, men han fick Excellent och det får man vara glad för det var många Very Good i omlopp.... Angus slutade som 3'a i sin klass :)

I Stockholm avgjordes även 2011 års utställningscocker, som efter lite spänning blev Ch Line Sam Someone To Hug. *Hugo* har legat i topp hela året och vi gratulerar Tord och Johan stort!

Nu börjar nedräkningen.... inte ens tre veckor kvar tills valparna kommer, det skall bli spännande att se vad som döljer sig i Tias växande mage :)


1 November 2011

Nu håller vi tummarna att det blir valpar runt/strax efter nyår! Angus och Tia är parade! Mer om detta kan du läsa under valpar16 Oktober 2011

Utställningar är uppdaterade: Har varit på årets Clubshow i Västerås och Angus fick sitt 2'a Cert :)
Result from the Swedish Cocker Club Show: Angus: CC No 2 :)

Och så har jag råkat radera nyheterna mellan nu och den 17'e juli... ja ja det är inte mycket att göra åt....


Angus @ Cocker Club Show in Västerås 201117 Juli 2011

I torsdags packades husbilen igen för ett nytt äventyr, SKK's dubbelutställning i Tvååker.
Jag hade Tia och Angus med mig och Marie R hade sin Olivia. Dessutom hade vi nöjet att ha med oss Angelica Mansfields söt juniortik Molly :)

Det regnade när vi kom ner och det regnade hela natten fy va trist att bo i husbil utan el men då vi hade fått låna ett elverk utav Angelicas kille så vi var inte så oroliga för detta... på fredag morgonen efter morgonpromenad skulle vi således sätta igång detta fina elverk för att föna till hundarna. Magnus hade lärt mig hur man skulle dra igång det och det gick utan problem... i 20 sekunder, sen dog den... *suck*  Under dagen fick jag reda på att jag nog glömt sätta på bensinkranen och visst var det så! Fast sen dom ju solen ;)

Molly skötte sig fint i ringen och fick excellent båda dagarna och en 4'e placering i klassen ena dagen.  Mina hundars resultat finner du på resultatsidan.

This weekend we went away with my motorhome on a new advanture. Swedish Kennel Clubs dubbleshow in Tvååker.
The results can be seen here -> shows


20 Juni 2011

Efter en otroligt regnig söndag i Gränna sken solen inombords ändå! Tia och Angus gjorde bra ifrån sig på SSRK's utställning. Mer om resultaten finner du under utställning. Men jag kan ju nämna att Angus fick sitt första Cert och jag är jättestolt över min lille kille <3

After a very rainy sunday in Gränna the sun shined inside anyway :) Tia and Angus did very well in the Gundog Show (SSRK). More about the show here -> shows.
One thing I can mention is that Angus got his first CC/CAC there and I'm so proud of my wee boy <3


6 Juni 2011
 

Vilken fin dag vi hade igår på Restad Gård i Vänersborg! Lagom varmt i solen och det blev en helgdag där.
Jag hade en riktig lyxdag med bara Angus med. Han ville inte riktigt visa upp sig från sin vackraste sida för det luktade väldigt gott i gräset. Förmodligen hade det gått någon löptik där i rasen innan. Näsan i backen som en jordfräs! ;) Det gick hyffsat ändå... /

Such a nice day yesterday spent at the showground in Restad Gård, Vänersborg. Nice and sunny and it became a whole day ...
Only got Angus with me and he spent the time in the ring with his nose down the grass... it smelled sooo good! It was not so good for the judgement ..Anyway it could have been worse ;)


Foto:Frida Ankerson
 

Köpte ett nytt halsband av Definity.se visst är det fint :) /
Bought a new collar from Definity.se... looking good, right! ;)

Foton:Frida Ankerson

Bättre gick det för Anne och Jane med Preben barnen "Ellen" Wavecatcher Pure Starlight och "Nemo" Wavecatcher Promising Star. Ellen blev 2'a Bästa tik med Reserv Cert samt R-CACIB! Nemo blev 4'a Bästa hane :) Ett jättegrattis till Frida som blev BIR och BIG-3 med sin "Docka" Perchwater Queen'N'Magic.
Även lille "Classe" Embas Mr Sunbeam slog igen till med klassvinst i Valp II i Norrköping denna gången med BIM! /

It went very well for Prebens offsprings "Ellen" and "Nemo". Ellen became 2'nd Best bitch with R-CC and R-CACIB. Nemo was 4th best dog! Well done to Proud owner and breeder Anne (and Jane :))
Even this time it went very well for ""Classe"... he went BOS Puppy 6-9 months!

Resultatet finner du på utställningssidan. / Results from SKK Vänersborg is availible on the show side   


 31 Maj 2011
 

Helgen tillbringades i Hasslarp på SSRK's dubbelutställning. Regnet var väldigt närvarande men lyckligtvis inte under tiden i ringen ... men sen brakade det loss. Vi bodde i husbilen och har nu testat regntätheten vilken var bra.. tyvärr läckte det i någon koppling någonstans (efter vinterns frost) så lite blött blev det allt ändå...

Änglas snygga kullsyster Bärta "Cockerblues Honky Tonky Woman" fick på söndagen Excellent och blev 4'a i unghundsklass :)
Prebensonen Classe "Embas Mr Sunbeam" visade återigen framtassarna och blev bästa hanvalp båda dagarna. På söndagen blev han dessutom BIR i valpklass II och slutade som Best In Show!!!
I helgen var även två helsyskon (i två olika kullar) på en inofficiell utställning i Växjö. Stumpan "Light Sound Ungmön På Käringön"blev BIR och BIG-3  Morris - "Light Sound Wunderbar" BIM.

Resultatet finner du på utställningssidan.

Planerade valpar uppdaterat! :)

Results from SSRK Hasslarp is availible on the show side     Planned puppies updated!


27 Maj 2011
 

Angus är höftledsröntgad med A och ögonlyst Ua.. Preben likaså :)

Angus hipscored with A and perfect eyes.. Preben aswell :)


Vår underbare Pricken har flyttat till Angela med familj. Där är han mycket älskad och kommer att bli en bordskämd liten prick ;) Han saknas.. men han kommer att få ett härligt liv som ensamhund!


9 Maj 2011
 

Utställnings-sidan uppdaterad...

Vi sänder en extra kram till "Mousche" Tadington´s Bite The Hand som klarat anlagstestet i viltspår <3 Härligt Ingrid & Taddy :)


25 April 2011

Premiärturen med husbilen är avklarad! Jag och mitt ständiga goa resesällskap Marie Risberg ;)  åkte upp på påskafton till Forshaga i Värmland. Där sammanstrålade vi med ännu ett husbils-ekipage: Pia och Mats (Kennel Embas) och Annicka. En trevlig kväll fick vi med trevligt sällskap, härligt väder och go mat!
Vi fick lite sovmorgon men det var inte så lätt att sova på en parkering när motorsugna ungdomar gjorde entré med både bilar och mopeder mitt i natten.

Jag hade med mig en höglöpande Tia (det gör jag inte om igen!), Ängla och Angus. Sedan hade jag förmånen att få visa Marie R's Olivia, och "barnbarnen" Disa *Light Sound Ulla Min Ulla* och Classe * Embas Mr Sunbeam* Utställnings-sidan är uppdaterad.
Grattis till Kiki's matte Disa och till Classes Pia & Mats för de fina resultaten :)

Vill också passa på att gratulera Ingrid & Taddy till lilla Bonnie's *Tadington´s Poison Was The Cure* (Preben-dotter) som klarat anlagsprovet i viltspår!


14 April 2011

Nu har våren kommit underbart! Hundarna är ute längre och längre för varje dag.
Idag har jag satt ut en annons på vår älskade Pricken som behöver ett nytt hem. Klicka här.

I helgen var vi i Bohus med Angus och Ängla. Resultaten finns under utställning. Bilder från utställningen finns här.


1 April 2011

Nu har vi landat efter vår Thailandresa, oj vad varmt och gott. Till och med jag som är en badkruka kunde bada med stor glädje... ljummet!

Under tiden har vi haft några hundar "utackorderade" hos snälla vänner. Ängla var hos Kiki och Jocke i Lysekil som har en Prebendotter - Disa *Light Sound Ulla Min Ulla*. Angus var hos Marie R. Marie hade även med sig Angus till utställningen i Malmö där Frida så fint visade fram honom till vinst i juniorklassen med CK. Tack mina kära vänner! Tack också till min dotter Elin och hennes kille Nicholas som så snällt passade resten av flocken hemma.

Mera trevliga nyheter: Ängla - *Cockerblues Mustang Sally* har A-höfter! Vi fick också den glädjande nyheten att Änglas syster Bärta *Cockerblues Honky Tonky Woman* även hon har A-höfter, Bärta var också med i Malmö och kom 2'a i en stor unghundsklass med CK! grattis Annelie.

En Preben-son i den sista kullen har visat framtassarna rejält i ringarna (valpklass) de se senaste månaderna - Classe *Embas Mr Sunbeam* Han har vunnit de flesta utställningar han varit på samt även varit BIS-placerad ett flertal ggr. Grattis till uppfödare och ägare: Pia och Mats på kennel Embas!

Även två andra Preben-barn har varit "ute" med fina resultat: Morris - *Light Sound Wunderbar* BIR-valp 2 ggr av två möjliga!  Även systern Alma *Light Sound Walzing Matilda* har varit  på valputställning i Hässleholm. Det var hennes första utställning. Hon blev 2:a med HP i av alla tikvalparna! Grattis till de stolta uppfödarna Inga-Britt och Erik på Light Sound, samt även till ägarna! :)

Nu ser vi fram emot utställningen i Bohus (SSRK) den 9 och 10 april där vi har med Angus och Ängla. Sedan blir det till att lufta husbilen som vi hämtade hem idag efter vinterförvaringen. Det blir Forshaga (SSRK) där de båda ungdomarna skall med igen. Dessutom skall vi damma av Tia i värmland. Nu var det ett tag sedan hon var med så hon är nog jättesugen :) Tyvärr är hon lika sugen på mat så vi får se om vi kan få henne i matchvikt innan....

Nu är det säkert något jag glömt skriva om men det får i så fall komma en annan dag!


16 Februari 2011

Upp före tuppen i går morse för att bege oss till Mjölby till SSRK's utställning. Med mig hade jag Angus och Ängla. Deras resultat finns under utställningar.

Det var den första utställningen vi varit med om med de nya reglerna. Tyckte inte det var roligt.. så många hundar som fick Very Good. Det tog "änna" udden av det roliga lite, men man kanske vänjer sig.

Nu dröjer det ett tag tills nästa utställning för snart åker vi till Thailand :)


12 Januari 2011

I helgen som var hade vi besök från Skottland - Sheila Ewan som fött upp Angus - Craigdean Douglisakokr och Jane Smith (som bl a äger Angus bror Callum). En mycket trevlig helg men många goa skratt.

Torsdag - Söndag var jag ringsekreterare på My Dog för en mycket trevlig domare: Leni Finne. Det var ett äventyr att hinna med skriva kritikerna, dom var långa. Ovan som jag är att skriva för hand dröjde det inte länge innan skrivkrampen infann sig. Lyckligtvis gick det över :) Lördag och söndag var cockrarnas dagar. Frida (Perchwater) visade Angus fint i ringen på lördag och han slutade som 3'a i valpklass. På söndagen vågade sig Jane på att hålla i snöret. Det gjorde hon med bravur och han blev 2'a denna dag. Båda dagarna med fin kritik.


Så här fin blev Angus efter att Sheila hjälp till med att trimma till pälsen och föna honom efter badet.

Han börjar bli stora killen nu, i Mjölby den 5 Mars skall han gå i juniorklass för första gången, det blir spännande! Med mig skall jag även ha Ängla.

Här finns lite bilder från helgen: My Dog/Skottlandsbesök

 


1 Januari 2011

Vill starta det nya året med att önska alla våra vänner runt om i världen ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Vilket år vi har haft! Det har hänt många spännande och trevliga saker bl a:

Ängla - Cockerblues Mustang Sally startade upp med att bli BIS valp I på SSRK's utställning i Mjölby.
för att sedan under hela året få framskjutande placeringar. I juniorklass har hon haft flera Bästa Tik placeringar samt 1 Cert i Gustavsberg :) Änga kom på 2'a plats på Cockerklubbens Juniorlista :)

Preben - Dan-L's Dollar Sign har fått två kullar under året med tikar från Embas Kennel och Light Sounds Kennel. Härliga och vackra små miniPrebnar ;) Han startade också upp året med Cert och 3'a bästa hane i Mjölby samt även fler Bästa Hane placeringar. Under året har han fått stå över  många utställningar till Änglas fördel.

Tia - Dualdigni's Kidney Bean fick även hon hänga med till Mjölby och där blev hon Bäst I Rasen (BIR) för att senare slå till med att bli BEST IN SHOW!!! På SSRK's utställning. Vilken lycka. Tia har även hon blivit mycket sparsamt utställd under 2010.

Angus - Craigdean Douglisakokr. Denne lille charmbubbla jag fick den stora äran att köpa från Sheila Ewan i Skottland. Hämta hem honom precis i början av semestern i Juli i samband med att vi åkte till Malvern och såg på Engelska Cockerklubbens stora Club Show. Vilken lycka! Han är en otrolig och mysig liten hund. Finner sig i precis allt och är i mina ögon strålande vacker. Skall bli väldigt kul att se om det kan bli något av honom i framtiden. Hittills har det gått väldigt bra i valpklass där han vunnit flertalet samt även BIS-placeringar. Till My Dog i Göteborg nästa vecka kommer hans uppfödare hit tillsammans med sin väninna Jane Smith (som föresten har Angus bror). Det ser vi fram emot :)


Angus BIR valp II samt BIS-4 i Åstorp. Domare Moa Persson.

Har lagt till en ny sida - Utställningar där jag kommer att uppdatera kommande samt resultat.


 
Marie Johansson  |  marie@cockerblues.se    |  +46 733-16 46 00 Sweden                                       Webdesign: Icca.se