START   NYTT/NEWS   HUNDAR   KENNEL   VALPAR/PUPPIES   BILDER

 

2014   2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007

 
19 December 2012

Årets sista officiella utställning i helgen som var gick i både sorgens och glädjens tecken. Jag förlorade min vän Pia på Embas Kennel som mycket hastigt gick bort medans jag var i Stockholm med hennes och Mats härlige Ollison. Hon är så väldigt saknad.....RIP Pia <3

Förutom Ollison hade jag med mig Angus dotter Ronja som debuterade i Juniorklass endast 9 månader och 2 dagar gammal.
Resultaten blev att Ollison fick Excellent och blev oplacerad i den stora juniorklassen (14 anmälda) med jättefin kritik! Lilla Ronja slog till på stort, hon fick Excellent och vann en nästan lika stor tik-klass med CK (13). Ronja fick även den fina titlen: Svensk Juniorvinnare 2012 (SE JV -12) och blev kvalificerad till Crufts 2013. Stort för en liten tjej.. och för mig!

Stort grattis till Ronjas uppfödare Marie Risberg som så vanligt var mitt resesällskap :) Marie R hade med sig sin Kevin och Ronjas mamma Olivia som också fick Excellent med fina kritiker, Kevin blev även placerad i den stora klassen. Med mig hade jag också Kennel Tadingtons fina veterantik CiCi och även hon fick Excellent och kom 2'a i klassen med CK!

Domaren för Juniorer och Veteraner var Mrs Penny Williams från England.
 UK:
Lovely head and expression, very well balanced with excelllent construction, lovely outline, strong topline, good tailset, very cockery. excellent movement with good carriage, very well presented.
Ronjas kritik:

Lovely head and expression, very well balanced with excelllent construction, lovely outline, strong topline, good tailset, very cockery. excellent movement with good carriage, very well presented.
26 November 2012

I går var vi på utställning väldigt nära för en gång skull. Det var en stor valputställning på Åby med över 300 valpar anmälda. Lilla Ronja fick följa med samt även C. Loch Fergus som ägs av Tina Möck. Totalt var det 13 cockervalpar i olika åldrar som skulle bedömas av domare Irene W Hjeltman. Ronja blev 2'a av alla tikvalparna och Fergus vann "herrklassen". Sedan blev vackre Fergus BIR-valp när han vann över tiken! Vi fick vänta länge på Gruppfinalerna men det var det värt för här fick han stå i topp igen och blev Bäst i Gruppen. Vilken lycka för matte Tina med dotter Sofia, ja naturligtvis även för mig som dessutom hade det stora nöjet att få visa honom. I BEST IN SHOW blev vi inte placerade men vad gör väl det... Fergus var ändå bland de 10 som var vackrast utav alla den dagen <3.

 


11 November 2012

Höstrusk råder.. kallt och regnigt, hoppas det snart blir minusgrader så man kan njuta mer av promenaderna och att man slipper tillbringa lika lång tid som promenaden tog för att ta hand om våta smutsiga pälsar efteråt!

Den sista tiden har vi varit ute på lite utställningar främst med lilla Ronja som blivit BIS-valp vid flertalet tillfälle. Hon tycker det är jätteroligt och det bådar gott!
I Oktober var vi dessutom på vår årliga Clubshow i Västerås. Med mig hade jag Angus och Ronja sedan hade jag med mig en lånetik från Taddingtons Kennel som heter "CiCi" - Aro's Blue Serenade.. en utsökt liten veterantik som blev BIR veteran, jättekul! Ronja kom 2'a i valpklassen och Angus 4'a med CK i Championklass. Jag fick också äran att visa den härlige "Ollison" - Craigdean Ollison (halvbror till Angus). Ollison ägs av Kennel Embas. Ollison kom 3'a i juniorklassen med CK.

Förra helgen åkte jag till Herning i Danmark för att ställa ut i dagarna två, med mig hade jag Ronja, CiCi och Ollison:
Första dagen var det Dansk Vinnar-utställning och Ronja kom (2'a av 6), Ollison vann juniorklassen med CK (av 6) och fick den fina titeln Dansk Juniorvinnare 2012. CiCi kom 2'a (av 3) i veteranklassen. Härliga resultat...

Dagen efter blev det ännu bättre resultat, nu var det Nordisk Vinnare som skulle koras:
Tror det var lika många i klasserna och Ronja slog här till med att bli Bästa valp :) så kul! Ollison gjorde som gårdagen - vann Juniorklassen med CK och fick ytterligare en fin titel: Nordisk Juniorvinnare 2012. Sedan vann CiCi bästa veterantik och även hon fick en fin titel: Nordisk Veteranvinnare 2012 :) Vilken dag ... Ja jösses jag höll på att glömma grädden på moset!!:
Ollison blev 2'a i Bästa Hane och fick Danskt Cert :) Det gick lätt att köra de 65 milen hem kan jag säga :)

Nästa utställning blir en liten inoffare med Ronja och Fergus (Angus och Tia son) om någon vecka. Sedan laddar vi för Stora Stockholm :)

Lite bilder från Danmark finns
HÄR:


 

28 Augusti 2012

Tiden rusar iväg ….

SSRK Gustavsberg, 26'e Augusti

Domare: Jessie Borregaard Madsen
Cockerblues Loch Ness "Sessan" blev BIM valp II på debuten... Tur att domaren tillät kängurustil!! Jaja, hon var glad och framåt och fick en helt underbar kritik :)
Brorsan Cockerblues Loch Fergus "Fergus" kom 2a med hp och skötte sig liiite bättre än syrran i ringen ;) Han fick också fantastisk kritik! Halvsyster Ricemountains Caol Ila "Ronja" som bor hos mig…kom 2a med hp i valp I, även hon en härlig kritik :) "Angus" SE U(u)CH Craigdean Douglisakokr är den stolte fadern till alla tre valparna! Jag tackar Sessans och Fergus hussar och mattar att jag fick låna dom för utställning. Hoppas ni fick blodad tand och att det blir repriser...

Sessan:
Söt tik. Bra storlek. Feminint huvud. Korrekt bett. Acceptabel halslängd. Välvinklad skuldra. Bra överlinje. Välvinklad bak. Bra hashöjd. Bra pälskvalitet. Väldigt fina rörelser från alla håll vägvinnande. Tror hon kommer att få en fin framtid.

Fergus:
8 månader. Passande storlek. Klassiskt huvud och uttryck. Bra ögonfärg. Härligt pigment. Utmärkt halslängd. Välvinklad fram och bak. Utmärkt pälsstruktur. Naturligtvis fortfarande valppäls. Bra rörelser från alla håll. Härligt temperament.

Ronja:
Tilltalande valp. Passande storlek. Feminint huvud och uttryck. Bra ögonfärg. Acceptabel halslängd. Välvinklad fram och bak. Bra stomme. Välansatt svans. Fina fria rörelser. Mycket charmerande.

Är så stolt över de små fina Angus-barnen som är så goa och busiga :)

Lite bilder från dagen:


Ronja i valpklass I  (Ricemountain's Caol Ila)


Fergus i valpklass II  (Cockerblues Loch Fergus)

'
Lilla Sessan i valpklass II  (Cockerblues Loch Ness)

I början av Juli åkte jag och Marie (Ricemountains kennel) till Malvern i England för att besöka den Engelska Cockerklubbens årliga ”Club Show”.  En trevlig helg med många bekanta ansikten och vackra hundar. Förutom att vara besökare hade jag den stora förmånen att få visa två av Sheila Ewan’s (Craigdeans Kennel) hanar. Den ene busen  C. Hannibal Fletcher har jag visat tidigare i år på Crufts och nu var det dags igen, dessutom fick jag visa den unge pojken Craigdean Rocket Man i valpklass, denne valp är föresten kullbror till Kennel Embas vackre gosse Craigdean Ollison. Båda fick fina placeringar i de enormt stora klasserna.


Jag och Rocky  (Craigdean Rocket Man)


Jag och Fletcher  (Craigdean Hannibal Fletcher)


7 Maj 2012

Oj nu skäms jag lite. Ser att det var så länge sedan jag uppdaterade här. Mycket har hänt under tiden och jag tänkte sammanfatta lite kort:

Valparna har flyttat en efter en men lyckligtvis finns några i närheten så förhoppningsvis får jag träffa dom lite granna i framtiden. Däremot är det två som jag förmodligen inte kommer att träffa och det är Bogart som flyttat till Tyskland och Gorm som på fredag flyttar till Frankrike. Kvar finns Howie om någon är intresserad av en 4 månaders urgo och mysig valp.

Några få utställningar har vi varit på med blandade resultat. Den som är mest värd att nämnas är den i helgen som gick: Gotland!
På Gotland brukar det inte vara så många cockrar så jag tänkte att åka dit och försöka få Angus sista Cert. Nu visade det sig att i år var det mer än jag som tänkt så!! Istället för att kunna räkna antalet på en hand var det 35 cockrar anmälda!!  Jag var lite i valet och kvalet om jag skulle åka den långa vägen för jag var dessutom rejält förkyld. Men jag gjorde det och vilken tur!!! Jag hade anmält Gorm till valpklass I för jag tänkte ha kvar honom lite (nu blir det ju inte så) och så hade jag Angus och Ängla med också.

Resultat Lördag:
Gorm blev BIR-valp och sedan Best in Show valp I, Angus vann en hyffsat stor öppenklass och blev sedan 2'a bästa hane med Cert och Championat!! Vilken lycka :) Ängla som helt tappat sugen på utställningar fick Excellent med blev inte placerad i den stora klassen.

Resultat Söndag:
Gorm gjorde en repris och även denna dag blev han BIS Valp I :) Angus vann Championklassen och slutade som BIM mot en mycket fin Championtik från Allerts. Ängla strök jag denna dagen.

På fredag kommer det dessutom att bli tillökning i flocken. Det är Ricemountains Caol Ila som då är 8 veckor, hon kommer att heta Ronja. Detta är en mycket söt liten tik som är efter min Angus. Skall bli spännande. Jag får dessutom in lite av både Tia och Linus i hennes stamtavla.


Ricemountain's Caol Ila


20 Februari 2012

7 veckors bilder upplagda på valparna!


11 Februari 2012

I helgen var vi i Mjölby på SSRK's utställning. Angus slutade som 2'a i sin klass (unghund) med CK och Ängla blev 3'a i en stor öppenklass med CK. Jag hade även det stora nöjet att få visa Angus halvbror Craigdean Ollison i valpklass I, lille Ollison blev Bästa Valp och även Best In Show :)

Har lagt upp 5 veckors bilder på valparna. Valparna har fått sina namn och dom är döpta efter Skottska Sjöar.


15 Januari 2012

Har lagt upp valparnas stamtavla HÄR! Puppy pedigree!


8 Januari 2012

På nyårsaftonen var det då så dags för Tia att få sina valpar. Valpningen gick bra och hon fick 5 pojkar och 2 flickor. 1 av pojkarna var orange samt en av flickorna, resten var blue roan. Tyvärr klarade sig inte den lilla blå tiken men kvar har vi 6 starka valpar!

Tia fick lite problem med en infektion i livmodern och ville inte producera tillräckligt med mjölk så valparna tappade mycket i vikt de första dagarna. Nu verkar det ha stabiliserat sig lite och efter en vecka är dom strax uppe i födelsevikt :) Jag har stödmatat dom i 6 dagar nu men förhoppningsvis så kan jag släppa lite på det nu! Här finns lite bilder på de små: Valpbilder

Stolt är jag också att Angus blev 4'a bästa Junior i Sverige och 2'a bästa han-junior 2011:)


 
Marie Johansson  |  marie@cockerblues.se    |  +46 733-16 46 00 Sweden                                       Webdesign: Icca.se